De Onafhankelijke Ziekenfondsen, Covid-19 en Sociale Bescherming

donderdag, 9 april 2020
De hele wereld probeert momenteel de verspreiding van het Covid 19-virus in te dammen. In West-Europa zien we tal van sociale maatregelen voor wie door de omstandigheden niet meer kan werken. Toch vallen nog heel wat kwetsbare groepen uit de boot.

Solidariteit met onze partners in coronatijden

dinsdag, 7 april 2020
20.000 euro voor de Afrikaanse ziekenfondsen en 10.000 euro voor Dokters van de Wereld België. Die bedragen geven de Onafhankelijke Ziekenfondsen aan hun partners tijdens deze coronacrisis.

Zorgverleners geven RID-code elektronisch aan

maandag, 30 maart 2020
Om de verspreiding van het virus COVID-19 tegen hoeven zorgverleners die geneesmiddelen voorschrijven, geen papieren voorschrift aan hun patiënt te bezorgen. Ze kunnen de RID-code van het voorschrift elektronisch aan hun patiënt bezorgen.

COVID-19 erkend als beroepsziekte

woensdag, 25 maart 2020
Personen die de diagnose COVID-19 gekregen hebben en die werkzaam zijn in de gezondheidszorg, kunnen aanspraak maken op een schadeloosstelling wegens beroepsziekte. Dit is bevestigd door Fedris, het Federaal Agentschap voor Beroepsrisico's.

Arbeidsongeschiktheid: afspraken vervangen door teleconsultaties

dinsdag, 17 maart 2020
Als Landsbond hechten we veel belang aan de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers, leden en hun gezinnen. Daarom sluiten we onze medische kabinetten tot en met 19 april en roepen we iedereen op om zoveel mogelijk thuis te blijven.