Denk mee na over de toekomst van onze gezondheidszorg

maandag, 4 februari 2019
Op 26 mei 2019 trekken we naar de stembus. In de aanloop naar die verkiezingen wil Zorgnet-Icuro de toekomst van de gezondheidszorg hoog op de politieke agenda krijgen. Je steentje bijdragen?

Afrikaanse ziekenfondsen leggen noden voor hun toekomst vast

donderdag, 24 januari 2019
De Afrikaanse ziekenfondsen hebben de laatste 20 jaar een stevige evolutie doorgemaakt, maar ze staan nog voor grote uitdagingen. Daarom hebben ze op de conferentie van Lomé in Togo hun noden en eisen vastgelegd in een nieuwe verklaring.

1 op de 2 jongeren voelt zich verslaafd aan de smartphone

dinsdag, 4 december 2018
Jongeren kunnen niet zonder hun smartphone. In die mate dat de helft van hen zich eraan verslaafd voelt. Tegelijkertijd beschouwen tieners hun smartphone als een vat vol voordelen: op school, thuis, onder vrienden, ...

8 op de 10 zwangere vrouwen nemen minstens één geneesmiddel

dinsdag, 13 november 2018
8 op de 10 zwangere vrouwen nemen minstens één terugbetaald geneesmiddel. In 7% van de gevallen gaat het om medicijnen, waarvan bewezen is dat ze schadelijk kunnen zijn voor de ontwikkeling en gezondheid van baby’s.

6 aanbevelingen voor gezonde(re) gemeentes

dinsdag, 11 september 2018
Gemeentes investeren meer en meer in een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid voor hun burgers. De Onafhankelijke Ziekenfondsen juichen die evolutie toe en roepen naar aanleiding van de Gemeenteraadsverkiezingen de gemeentes op om volop samen te werken.