• OZ Logo
  • PartenaMut logo
  • Partena logo

 

Symposium 2021: De COVID-19-pandemie zorgde voor verschillende mentale gezondheidsproblemen. Angst, depressies, eetstoornissen,… onze jongeren bleven ook niet gespaard. Als ziekenfonds gaan we actie ondernemen door gesprekken aan te gaan met experten.
Kom er mee over praten tijdens het symposium “Ik was 20 in 2020”. Inschrijven doe je hier!

In cijfers: invloed van COVID-19 op de geestelijke gezondheid van jongeren

Jongeren tussen 15 en 25 jaar hebben eind 2020 opmerkelijk meer antidepressiva gebruikt. En dit ondanks een duidelijke daling aan het begin van de pandemie. Tegelijkertijd heeft de bevolking in het algemeen haar geestelijke gezondheidszorg uitgesteld en dit uitstel is nog niet volledig ingehaald. Deze gegevens bevestigen dat het dringend tijd is om iets te doen aan het geestelijk welzijn van de bevolking. Maar wat tonen de cijfers ons nog meer? Ter gelegenheid van de European Mental Health Week onderzochten de Onafhankelijke Ziekenfondsen de gegevens over het gebruik van geestelijke gezondheidszorg tijdens de pandemie.
Vorige week besliste Europa de toestemming voor het gebruik van glyfosaat te verlengen tot december 2022. Toch wel een vreemd signaal in tijden van de Green Deal. De Hoge Gezondheidsraad riep naar aanleiding hiervan op om eindelijk werk te maken van “een duurzamere economie waarin glyfosaat geen plaats heeft”.
Lees verder

Pagina's