De Onafhankelijke Ziekenfondsen: jouw gezondheid, onze bestaansreden!

De Onafhankelijke Ziekenfondsen, een proactieve en innoverende speler in de verzekering voor geneeskundige verzorging, zijn ontstaan uit een groepering van drie apolitieke en dynamische ziekenfondsen (Partenamut, Helan en Freie Krankenkasse). Het is onze missie om onze ziekenfondsen kwaliteitsvolle diensten aan te bieden en hun wettelijke gesprekspartner te zijn. Wij zien er nauwlettend op toe dat zij voldoen aan de huidige eisen en behoeften om de gezondheid van onze leden te beschermen.

Ontdek onze prioriteiten

Afbeelding
hall entree mloz

Wie zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen?

De Onafhankelijke Ziekenfondsen, een belangrijke speler in het Belgische gezondheidssysteem, zijn de op twee na grootste ziekenfondsgroep van het land. Wij beheren dagelijks talloze gezondheids- en zorgdiensten, zoals de ziekteverzekering, de terugbetaling van geneesmiddelen, thuiszorg, gezondheidscentra, diensten voor preventie en gezondheidspromotie, en nog veel meer.

Onze geschiedenis

leden 2.254.340
medewerkers 3.309
ziekenfondsen 3
homme qui travaille aux mutualites libres

3 ziekenfondsen, 3 keer dichterbij

De Onafhankelijke Ziekenfondsen groeperen drie dynamische en apolitieke regionale ziekenfondsen. Dankzij deze regionale verankering staan we zowel op taal- als op cultureel vlak dicht bij onze leden.

Onze ziekenfondsen

Logo Frei Krankenkasse

Freie

Freie Krankenkasse
Hauptstrasse 2
4760 Büllingen
Logo Helan Onafhankelijk Ziekenfonds

Helan

Helan Onafhankelijk Ziekenfonds
Boomsesteenweg 5
2610 Wilrijk
Logo Partenamut

Partenamut

Partenamut Mutualité Libre
Boulevard Louis Mettewie 74-76
1080 Bruxelles
ameliorer la sante mentale

10 prioriteiten voor de gezondheidszorg van morgen!

Hoewel ons gezondheidssysteem op prijs wordt gesteld voor zijn toegankelijkheid, de kwaliteit van de verzorging en de vrijheid van keuze van de zorgverleners, moeten we nog veel uitdagingen aangaan om te beantwoorden aan de behoeften en verwachtingen van toekomstige generaties, die welzijn en gezondheid op de eerste plaats zetten.

Ontdekken

politique pharmacie medicaments
assurer le bien-etre des seniors

Documentatie

Onze documentatie: 
een waardevolle hulp!

Of je nu een politicus, journalist, student, arts, apotheker of gewoonweg een burger bent op zoek naar informatie over volksgezondheid: je bent aan het juiste adres! Wij produceren een overvloed aan interessante en boeiende inhoud. Veel ontdekkingsplezier!

Onze laatste nieuwtjes

groupe de travail entre collegues à la mutualites libres

Werk dat elke dag zinvol is

Werken bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen, dat is kiezen voor een job met impact. Wij werken elke dag aan de verbetering van de gezondheidszorg voor onze 2,2 miljoen leden!

Bijna 1.000 getalenteerde mensen hebben al besloten zich bij ons te voegen, word jij de volgende?

Naar onze vacatures 

Hoe kunnen we jou helpen?

Ga naar de pagina ‘Lid worden’. Daar zie je de links naar de websites van onze 3 ziekenfondsen. Op elke site kan je een aansluitingsformulier invullen.

Je kan op elk moment tijdens het re-integratietraject een aanvraag tot herscholing indienen.

Als je hervalt en niet langer deeltijds het werk kan uitvoeren, moet je een nieuwe aanvraag indienen bij de adviserend arts. Hij zal jouw situatie evalueren.