Onze ziekenfondsen

De Onafhankelijke Ziekenfondsen, dat zijn drie welbekende ziekenfondsen in ons land. Zij staan in voor het beheer van alle dossiers en het contact met onze leden.

Afbeelding
equipe travaillant sur un tableau

Helan, Helemaal welzijn

logo helan mutualite

Helan is ons onafhankelijk ziekenfonds in Vlaanderen en voor de Nederlandstaligen in Brussel.

Meer dan een ziekenfonds is Helan ook een partner voor onze leden. Voor hun gezondheid, hun welzijn en hun comfort. Snelle en betrouwbare terugbetalingen, zo garandeert Helan een volledige tenlasteneming van de medische uitgaven en biedt ze financiële ondersteuning bij arbeidsongeschiktheid. Er zijn ook tal van voordelen om een gezonde levensstijl te promoten, zoals kortingen voor sportactiviteiten en welzijnsprogramma’s. Helan biedt uitgebreide bescherming met kwalitatieve tandzorg- en hospitalisatieverzekeringen. Naast praktische diensten biedt Helan thuiszorg, kraamzorg, huishoudhulp, oplossingen voor kinderopvang, medische apparatuur en vakantiekampen. Als vertrouwenspartner biedt Helan een persoonlijke en professionele dienstverlening, met een toegewijd team van zorgprofessionals.

Wil je graag lid worden van Helan of contact opnemen met je ziekenfonds?

Helan Onafhankelijk ziekenfonds

Adres: Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk

Tel.: 02 218 22 22

www.helan.be

Partenamut, cultivons votre santé

logo partenamut mutualite

Partenamut is het onafhankelijk ziekenfonds in Wallonië en voor de Franstaligen in Brussel.

Het is niet alleen een ziekenfonds, maar vooral een gezondheidspartner op wie de leden kunnen rekenen om hun gezondheid zo lang mogelijk op peil te houden. De missie van Partenamut reikt veel verder dan de terugbetaling van verstrekkingen. Ze biedt iedereen de middelen aan om zijn gezondheid dagelijks in eigen handen te nemen. Hiertoe ontwikkelt ze innovatieve hulpmiddelen en diensten, en plaatst ze preventie centraal. Ze wil er zijn wanneer de leden daar nood aan hebben: zwangerschap en geboorte, ziekenhuisopname, arbeidsongeschiktheid, handicap of autonomieverlies, ernstige of chronische ziekten, ... Op elk sleutelmoment in het leven biedt ze persoonlijke oplossingen en hulp zodat elkeen zich gesteund en perfect begeleid voelt in zijn zorgtraject. Partenamut kent ook een specifiek statuut toe alsook een reeks voordelen en diensten aan mantelzorgers.

Wil je graag lid worden van Partenamut of contact opnemen met je ziekenfonds?

Partenamut Mutualité Libre

Adres: Louis Mettewielaan 74-76, 1080 Brussel

Tel.: 02 444 41 11

www.partenamut.be

De Freie Krankenkasse

logo freie mutualite

De Freie Krankenkasse richt zich hoofdzakelijk tot de Duitstalige gemeenschap in België. 

Ze wil diensten van hoge kwaliteit aanbieden en tegelijkertijd duurzame gezondheidspreventie bevorderen. De Freie Krankenkasse zet zich in voor kernwaarden als openheid, transparantie en onafhankelijkheid van politieke invloeden of zorginstellingen. Hierdoor kan zij de belangen van haar leden volledig en in alle vrijheid verdedigen.

Het ziekenfonds groeit gestaag en telt al meer dan 36.000 verzekerden. De Freie Krankenkasse biedt aanvullende terugbetalingen en verzekeringen die speciaal zijn ontworpen om degenen die het zwaarst worden getroffen door ziekte te ondersteunen, evenals diensten gericht op duurzame gezondheidspreventie en -bescherming.

Wil je graag lid worden van de Freie Krankenkasse of contact opnemen met je ziekenfonds?

Freie Krankenkasse

Adres: Hauptstraße 2, 4760 Büllingen

Tel.: +32 (0)80 640 515

E-Mail : info@freie

www.freie.be