Documentatie

Dankzij onze expertise op het gebied van de gezondheidszorg stellen wij veel publicaties op over diverse en gevarieerde thema’s in verband met gezondheid, die wij jou gratis ter beschikking stellen. Download ze zonder beperking.

Arbeidsongeschiktheid
Digitalisering
Milieu
Geneesmiddelen
Geestelijke gezondheid
Organisatie van de zorg
Datum
Onze visie op de toekomst van de gezondheidszorg?
Kinderen
Geestelijke gezondheid
Datum
Uit heel wat onderzoek blijkt dat een gebrek aan zelfwaardering een belangrijke risicofactor is voor geestelijke gezondheidsproblemen bij jongeren.
Kinderen
Datum
Helaba! Mijn naam is Super Banaan! Zoals je misschien wel weet, is goed eten en veel bewegen gezond voor je lichaam. Het helpt je om groot en sterk te worden en om fit en gezond te blijven! Ben je tussen 6 en 10 jaar?
Preventie
Datum
We zien ze niet, maar ze zijn er wel! Heel wat virussen en bacteriën liggen op de loer om onverwacht toe te slaan. Een goede gezondheid vormt natuurlijk al een goede bescherming, maar toch is er soms meer nodig.
Anders
Datum
Nog voor hun baby wordt geboren, hebben de meeste toekomstige mama’s al beslist of ze borst- of flesvoeding zullen geven. Toch is de keuze niet zo eenvoudig, want beide voedingsmethoden hebben voor- en nadelen.
Ouderen
Datum
‘Opa herkent me niet meer’, ‘moeder staart de hele tijd voor zich uit’, ‘ik verzorg mijn eigen zus als een kind’. Voor naasten van mensen met dementie zijn deze situaties vaak pijnlijk herkenbaar.
Anders
Datum
Een goede nachtrust is bijna even belangrijk als ademen en eten. Een derde van ons leven brengen we namelijk al slapend door. Als we 75 zijn, zullen we dus maar liefst 25 jaar van ons leven in dromenland hebben vertoefd.
Kinderen
Datum
Heeft je baby al van bij zijn geboorte last van hevige buikkrampen? Kampt hij op de leeftijd van vier maanden met eczeem? Heeft hij altijd een verstopte neus en niest hij veel? Dan heeft hij misschien een allergie.
Tandzorg
Preventie
Datum
Eén keer per jaar naar de tandarts gaan en twee keer per dag je tanden poetsen zijn vanzelfsprekende gewoontes om je gebit te verzorgen. Maar ook andere eenvoudige handelingen kunnen je dagelijkse tandhygiëne versterken.
Preventie
Datum
Stoppen met roken is een belangrijke persoonlijke beslissing. De nadelen en ongemakken zetten aan tot nadenken. En dan komt het moment om actie te ondernemen! Maar het is niet gemakkelijk om te stoppen.