Actuele onderwerpen bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen

De Onafhankelijke Ziekenfondsen publiceren regelmatig teksten die hoofdzakelijk verband houden met thema’s rond gezondheid zoals arbeidsongeschiktheid, milieu, geestelijke gezondheid, eerstelijnszorg en nog talrijke andere.

Je vindt er achtergrondartikels, verhelderende studies, interviews en interessante gesprekken met experten, voorstellen en geëngageerde standpunten, allemaal om een duurzaam gezondheidszorgsysteem en een realistisch volksgezondheidsbeleid te promoten.

In de kijker

Recente onderwerpen

Preventie
De Onafhankelijke Ziekenfondsen willen meer kwaliteitsvolle gezonde levensjaren voor alle Belgen. Wetenschappelijke evidentie toont ontegensprekelijk aan dat ons gezondheidssysteem meer gericht moet zijn op het verbeteren van onze levensstijl.
Milieu
Op 27 mei 2024 lanceert het FOD Gezondheidszorg een campagne over hormoonverstoorders, met een focus op zwangere vrouwen en vrouwen met een kinderwens. Volgens een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen heeft bijna de helft van de Belgen nog nooit van hormoonverstoorders gehoord.
Op soort
Filters resetten
Arbeidsongeschiktheid
Geestelijke gezondheid
De eerste podcast van de Onafhankelijke Ziekenfondsen ‘10 minuten gezond’ is beschikbaar en duikt meteen in een brandend actueel onderwerp: burn-out.
Bij ons
Op 16 en 17 september 2023 nemen 4 enthousiaste collega’s deel aan Doc’Riders, een fietstocht van 200 km in 24 uur in de regio van Marche en Famenne t [...]