Jaarverslag 2021

Het jaarverslag 2021 van de Onafhankelijke Ziekenfondsen maakt de balans op van een jaar dat gekenmerkt is door continuïteit, meer bepaald met betrekking tot de sanitaire crisis, maar bood ook heel wat nieuwe kansen. De begeleiding van de meest kwetsbaren,  de geestelijke gezondheid van de jongeren, een nieuw functioneringsmodel,… Ontdek alle markante feiten van dit speciale jaar in het jaarrapport 2021!
Brochures
01/07/2022

Stoppen met roken, het kan!

Stoppen met roken is een belangrijke persoonlijke beslissing. De nadelen en ongemakken zetten aan tot nadenken. En dan komt het moment om actie te ondernemen! Maar het is niet gemakkelijk om te stoppen. Je moet bepaalde zaken in je leven anders organiseren. Beetje bij beetje ontstaan er nieuwe gewoontes. Stoppen met roken is voor iedereen anders. In deze brochure ontdek je welke stappen er bestaan. En jij? Bij welke stap zit jij?
Brochures
28/01/2022

Het werk hervatten tijdens een periode van arbeidsongeschiktheid

Heb je een ziekte of ben je het slachtoffer geworden van een ongeval en ben je sinds enige tijd arbeidsongeschikt? Weegt deze verwijdering uit het beroepsleven op jou door en heb je het gevoel dat het werk hervatten aan een lager tempo of in een andere functie je herstel zou kunnen bevorderen? Dat is perfect mogelijk! En dat terwijl je een (deel van) je uitkeringen blijft ontvangen.
Brochures
07/11/2019

10 prioriteiten voor de toekomst van de gezondheidszorg

Dit memorandum is de vrucht van uitgebreide denkoefeningen, verrijkt door de ervaring en de ideeën van talloze partijen die we hartelijk bedanken. Het concretiseert zich in ‘10 prioriteiten voor de toekomst van de gezondheidszorg’, waarin we de voorkeuren opnemen die de burger geuit heeft via verschillende studies en enquêtes. Elk van de 10 prioriteiten wordt gevolgd door gezondheidsdoelstellingen en concrete voorstellen.
Brochures
26/02/2019

Jij en ik, veilig verliefd!

Deze brochure is gericht op jongeren die voor het eerst verliefd zijn en informatie zoeken over contraceptie en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s).
Brochures
29/04/2022
PDF-pictogram 2022-jij-ik.pdf (3.67 MB)

Tienergedrag - inzichten en tips voor een beter begrip

Het gedrag van mijn tiener: normaal of verontrustend? De adolescentie is een periode waarin jongeren heel wat lichamelijke en mentale veranderingen doormaken. Dat kan leiden tot bijzonder gedrag. Maar bij welke signalen stuur je als ouder best bij? Hoe en wanneer kan je ingrijpen? Er bestaat helaas geen mirakelrecept of toverformule.
Brochures
08/09/2022

Omgaan met dementie

‘Opa herkent me niet meer’, ‘moeder staart de hele tijd voor zich uit’, ‘ik verzorg mijn eigen zus als een kind’. Voor naasten van mensen met dementie zijn deze situaties vaak pijnlijk herkenbaar. Door de toenemende vergrijzing is dementie steeds meer aanwezig in onze maatschappij. Toch blijft het zowel voor de betrokkenen als voor de naasten vaak een taboe. Dementie is nochtans niets om je voor te schamen. Tal van personen komen ermee in aanraking, rechtstreeks of onrechtstreeks. ​​​​​​​ Deze brochure wil naasten van personen met dementie een beter begrip van de aandoening geven.
Brochures
14/04/2022