Organisatie van de zorg

Onafhankelijke Ziekenfondsen werken mee aan het Patient Expert Center (PEC)

Het kersverse Patient Expert Center vzw wil werk maken van meer patiëntparticipatie in ons land. Een ambitie die de Onafhankelijke Ziekenfondsen ten volle steunen. We zullen dan ook van bij de start meewerken aan dit federale platform.

Afbeelding

Co-creatie rond diensten, tools, …

De stem van de patiënt is essentieel bij discussies over onze gezondheidszorg. Om die stem volop te laten weerklinken in de debatten, is een professionele training en begeleiding tot ‘patiënt-experten’ nodig. Dat is de missie van het pas opgerichte Patient Expert Center vzw. Dit erkende, federale platform wil hét aanspreekpunt zijn voor overheden, bedrijven, organisaties, … rond professionele input door de bril van de patiënt. Het uiteindelijke doel is co-creatie met de patiënt rond bepaalde diensten, tools, … Het Patient Expert Center vzw zal concreet de professionele begeleiding tot ‘patiënt-experten’ coördineren, in nauwe samenwerking met de patiëntenorganisaties. 

Met de steun en medewerking van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

Voor de Onafhankelijke Ziekenfondsen is een kwaliteitsvolle patiëntparticipatie essentieel bij het bepalen van het gezondheidsbeleid, de ontwikkeling van diensten en producten, … Geen toeval dus dat we in ons Memorandum 2019 vertrekken vanuit de wensen van de burgers om onze 10 prioriteiten voor de toekomst van de gezondheidszorg vorm te geven. Als medebestuurder van het Patient Expert Center vzw zullen we dan ook van bij de start meewerken om de ambities van dit platform te verwezenlijken

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Reumanet.