25/04/2019
Huisartsen aan het woord

Huisartsen zijn het eerste aanspreekpunt voor mensen met gezondheidsproblemen. Door deze unieke positie in de eerstelijnszorg vormen ze een hoeksteen voor een performant en kwalitatief hoogstaand gezondheidssysteem.
Tegelijk staat de huisarts van vandaag onder druk door tal van evoluties en uitdagingen:de vergrijzing van de bevolking, de stijging van het aantal chronisch zieken, nieuwe technologieën, gezondheidsongelijkheden, …

Welke voordelen en oplossingen bieden de digitalisering van de gezondheidszorg en nieuwe technologieën voor huisartsen? Welke perspectieven kunnen ervaren artsen en beleidsmakers bieden aan jonge huisartsen, op zoek naar een beter evenwicht tussen werk en privéleven? Vormt de evolutie van solo- naar groepspraktijken een voldoende antwoord op de toenemende administratielast, de nood aan permanente vorming, …?  De antwoorden op al deze en veel meer vragen zullen aan bod komen tijdens het debat ‘Huisartsen aan het woord’ op 25 april 2019. Alle huisartsen, HAIO’s, studenten, maar ook alle andere zorgprofessionals en organisaties zijn van harte welkom. 

PROGRAMMA
17u30 - 19u  Onthaal en walking dinner

19u - 22u 

Huisartsen aan het woord, met ondermeer : lezingen door experts en getuigenissen door huisartsen, gevolgd door een debat.

Met deelname van Domus Medica, Collège de Médecine Générale, Medi-Sfeer, Artsenkrant, ELIZA (Universiteit Antwerpen), Vakgroep Huisartsgeneeskunde VUB,... 

22u -22u30  Drink

  Tweetalig debat met simultaanvertaling

Accreditatie Ethiek en Economie aangevraagd

Adres: Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen 
Lenniksebaan 788A - 1070 Brussel
Wegbeschrijving:  www.mloz.be/bezoekers

Info/contact: Piet Van Eenooghe - 0478 474 373 of piet.vaneenooghe@mloz.be

Schrijf u in!