07/12/2018
Symposium Gezond opgroeien in digitale tijden

Bijna elke jongere tussen 12 en 18 jaar heeft een smartphone. Dat is niet zomaar een handig toestel, maar een verlengstuk van hun lichaam. Een brug tussen de online en offline wereld, waarvan de grenzen meer en meer vervagen. Dat houdt bepaalde risico’s in voor tieners, maar de digitale evolutie biedt hen ook tal van mogelijkheden en uitdagingen. Welke invloed hebben de smartphone en sociale media op onze jongeren? Wat met online privacy en cyberpesten? Hoe kan het gezondheidsbeleid bijdragen aan de digitale weerbaarheid van jongeren? En welke meerwaarde biedt een goede digitale balans voor de gezondheid van onze tieners?

De Onafhankelijke Ziekenfondsen laten u graag kennismaken met de meest recente cijfers, inzichten en trends over de digitale leefwereld van jongeren, gevolgd door een inspirerend debat met verschillende experten over het belang van digitale mediawijsheid.

Programma

9u30     Onthaal

10u       De enquête van de Onafhankelijke Ziekenfondsen: "Jongeren over hun smartphone: risico's, maar nog meer voordelen"  Xavier Brenez, Directeur-generaal Onafhankelijke Ziekenfondsen

10u15   Presentaties door:

  • Prof. Dr. Lieven De Marez, imec-mict-UGent - "Digibesitas en Digitale Domesticatie"
  • Prof. Laura Merla, UCL - "Jongeren en smartphonegebruik binnen de familiale context"

11u15 Debat met :

12u20 Conclusie door moderator Dr. Dirk Avonts, Hoofdredacteur, Huisarts Nu - Senior-arts, Domus Medica

12u30 Walking dinner

Accreditatie 'Ethiek en Economie' aangevraagd

Noteer dit event nu al in uw agenda!

Adres: Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen Lenniksebaan 788A - 1070  Brussel

Schrijf u in! 

Kan u er vrijdag niet bij zijn? Volg dan ons symposium op ons YouTube-kanaal!