Digitalisering

Innoveren om fraude te bestrijden

Elk jaar organiseert CBX, een bedrijf van de groep Cronos en partner van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, een interne hackathon gericht op technologische integratie. De Onafhankelijke Ziekenfondsen nemen al 5 jaar deel aan dit evenement als jurylid. Dit jaar hebben de Onafhankelijke Ziekenfondsen echter een unieke kans gekregen: voor de eerste keer hun eigen 'case’ voorstellen aan de deelnemers.

Afbeelding
Equipe collabore sur un projet IT / Team dat samenwerkt aan een IT-project

Deze case, “Let’s empower healthcare fraud detection with innovative solutions” genaamd, is gericht op het automatiseren van fraudedetectie in de sector van de gezondheidszorg. Het doel is drieledig:

  • de patiënten en de zorgverleners een eerlijker gezondheidszorgsysteem bieden
  • het teruggevorderde geld beter gebruiken
  • het werk van onze teams vergemakkelijken: door manuele acties en opzoekingen om fraudegevallen op te sporen te beperken, zullen ze zich meer kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

Waarom juist deze case? Steve Adams, Head of IT Strategy: “Fraudedetectie is een uitstekende case om aan te tonen hoe essentieel gegevensintegratie en AI-technologieën zijn voor onze toekomst”.

Een populaire case

Van de tientallen cases die aan het begin werden voorgesteld, werden er maar drie behouden door CBX en voorgesteld aan de deelnemers tijdens de hackathon:

  • Case 1: Business activity monitoring for news subscriptions (voorgesteld door Mediahuis)
  • Case 2: Let’s empower healthcare fraud detection (voorgesteld door de Onafhankelijke Ziekenfondsen)
  • Case 3: Optimizing industrial energy consumption (voorgesteld door Entras)

4 van de 11 aanwezige teams hebben gekozen om aan de case van de Onafhankelijke Ziekenfondsen te werken! 

And the winners are…

Na 48 uur hard werk hebben de teams hun oplossing voorgesteld aan de jury van de hackathon, die de moeilijke taak had om de grote winnaars in de 3 categorieën aan te duiden: “Technical Gurus”, “Business Viable” en “Innovation Mindset”.
En het goede nieuws is dat het team dat de prijs in de laatste categorie heeft gewonnen, dat heeft gedaan met de case van de Onafhankelijke Ziekenfondsen! Proficiat aan “The Juniors”! 

En daarna?

Nadenken is goed. Implementeren is beter! Het team dat aan deze oplossing heeft gewerkt, komt ze binnenkort presenteren aan de Onafhankelijke Ziekenfondsen-teams om te zien hoe ze bij ons zou kunnen worden ontwikkeld.

Afbeelding
Equipe gagnante catégorie Innovation Mindset Hackathon / Winnend team in de categorie Innovatie Mindset Hackathon