17/12/2020
Op het RIZIV is er een nieuw akkoord tussen artsen en ziekenfondsen afgesloten in een constructieve sfeer. Lees hier welke punten de Onafhankelijke Ziekenfondsen belangrijk vinden.
  • Innovatieve financieringsmechanismen met incentives om kwaliteits- en gezondheidsdoelstellingen te bevorderen en ondoelmatige zorg weg te werken.
  • Een verderzetting van de digitale zorgen. De COVID-19-crisis heeft al aangetoond dat zorg op afstand een meerwaarde is. Daarom zal er een kader worden uitgewerkt voor teleconsultaties  , telemonitoring en tele- expertise. Er zal ook een telemonitoringproject voor COVID-19 worden opgestart. Ook andere tele-expertiseprojecten staan gepland (teleophtalmologie en teledermatologie).
  • De toegankelijkheid van zorg verbeteren, door initiatieven om het aantal geconventioneerde artsen te verhogen, door meer transparantie in de ambulante sector en door de supplementen in de ziekenhuissector beter te beheersen.

Andere elementen die onze aandacht verdienen:

  • De kwaliteit van het GMD is zeer belangrijk. Daarbij is een specifieke focus op de herwaardering van het GMD voor chronisch zieken noodzakelijk.
  • Voor de hervorming van de nomenclatuur zullen er verschillende fasen parallel worden opgestart.

 

Meer info > website van RIZIV