20/03/2020
Waar vind je betrouwbare informatie over het coronavirus? Welke diensten kunnen de ziekenfondsen bieden vanop afstand? Nood aan tips over hoe je tijdens de lock-down je kinderen bezighoudt? En hoe ga je om met telewerk? De ziekenfondsen proberen deze en andere vragen te beantwoorden.

Tijdens deze lockdownperiode nemen onze ziekenfondsen hun rol als informatieverstrekker ernstig.  Hieronder een selectie van welke informatie terug te vinden is op de websites van onze vier ziekenfondsen, in het Nederlands, Frans en Duits.

Jullie vinden op de sites van onze ziekenfondsen verschillende FAQs over het coronavirus:

Informatie over preventie

Praktische info

Tips en tricks

  • Beschermingsmaskers > Partenamut
  • Balans tussen thuiswerken en voor je kinderen zorgen > OZ
  • Hoe blijf je fit tijdens de lockdown? > OZ

Onze ziekenfondsen hebben hun manier van dienstverlening aangepast. Ze zijn telefonische bereikbaar, of jullie kunnen een afspraak nemen in een agentschap.

Mentale gezondheid: onze ziekenfondsen luisteren

Een luisterlijn, een campagne om je hoofd leeg te maken... Onze ziekenfondsen zijn zich ervan bewust dat de veerkracht van veel mensen aan een zijden draadje hangt.

Partena heeft onlangs de campagne #schijfruimtevol nieuw leven in geblazen, omdat veel mensen het tijdens deze coronaperiode moeilijk hebben. Je kunt een test doen op www.schijfruimtevol.be om zicht te krijgen op de vrije ruimte in je hoofd en op wat je kunt doen als je je in de alarmfase bevindt. Daarnaast bieden Partena (0800 88081) en OZ (0800 84 84 5) een luisterlijn aan, waar je je hart kunt uitstorten.

  • OZ
  • Partena
  • Partenamut biedt ook psychologische ondersteuning aan via 0800 88 080. Leden die het extra zwaar hebben in deze coronatijd, kunnen zich daar uiten. Meer informatie via deze link.