16/07/2021
Sinds 2006 heeft Louvain Coopération met de steun van de Onafhankelijke Zienfondsen, met succes ziekenfondsen opgezet in Togo en Bénin. De bedoeling van deze samenwerking is om de om toegang te verzekeren van gezinnen tot zorg van aanvaardbare kwaliteit.

Sinds 2006heeft Louvain Coopération met de steun van de Onafhankelijke Zienfondsen, met succes ziekenfondsen opgezet in Togo en Bénin. De bedoeling van deze samenwerking is om de om toegang te verzekeren van gezinnen tot zorg van aanvaardbare kwaliteit.

Ondanks de moeilijke periode, is Louvain Coopération erin geslaagd om het dagelijks leven van honderden gezinnen over de wereld verbeteren.

Met de steun van de Onafhankelijke Ziekenfondsen wordt er in Benin veel aandacht besteed aan de preventie voor artertiële hypertensie en diabetes . In dit project wordt de focus gelegd op onze expertise in de gezondheidszorg en sociale bescherming. Het succes van dit project werd aangetoond in een enquête afgenomen in 2020. Waarbij de betrokken bevolking aangeeft meer kennis te hebben van deze ziektes, de preventie maatregelen en de behandeling ervan.

In Togo werd, met steun van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, een responsplan ontwikkeld om covid-19 aan te pakken. Materialen werden ter beschikking gesteld van de bevolking om de naleving van barrièregebaren en gezondheidsnormen te bevorderen.

Het jaarverslag van Louvain Cooération onthult nog andere resultaten en successen van 2020. Lees het verslag hier.