Meer dan 700 werknemers

Meer dan 700 werknemers! Met zoveel zijn we bij de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. En elk jaar verwelkomen we nieuwe collega’s. Waarin onderscheiden wij ons dan van andere werkgevers? Heel simpel: wij kijken naar de toekomst! Voor ons is innovatie enorm belangrijk. De gezondheidszorg en de wereld van de ziekenfondsen is volop in verandering. De Onafhankelijke Ziekenfondsen willen actief deelnemen aan deze evolutie. Dus het is niet meer dan logisch dat we ook binnen ons bedrijf innovatief zijn, bv. door digitalisatie en Het Nieuwe Werken…


Maar werken bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen, is dat dan niet saai? Totaal niet! Bij ons komen werken, betekent deel uitmaken van een organisatie van 4 ziekenfondsen die dezelfde waarden en missies volgen. Samen zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de derde grootste verzekeraar van het land en we hebben meer dan 2 miljoen leden. Toch heeft elk ziekenfonds zijn eigen identiteit en unieke organisatie. En diezelfde redenering is terug te vinden bij onze werknemers: iedereen streeft dezelfde waarden na, maar behoudt zijn autonomie en identiteit.

Ontdek onze werkomgeving hieronder

 
De Onafhankelijke Ziekenfondsen zijn ‘Investors in people’

De Onafhankelijke Ziekenfondsen hebben het internationale label Investors in People gekregen. Dit label is een kwaliteitskeurmerk voor bedrijven met een duurzaam en strategisch personeelsbeleid en is drie jaar geldig.

Logo investors in peopleHet label ‘Investors in People’ (IIP) beloont organisaties die erin slagen organisatorische performantie te combineren met professionele ontplooiing van hun werknemers. Na een diepgaande evaluatie, waaraan heel wat collega’s hebben meegewerkt, kregen we de felbegeerde IIP-accreditatie. “De Onafhankelijke Ziekenfondsen brengen permanent continue verbeteringen aan en zetten diverse ontwikkelactiviteiten op die passen binnen de principes van Investors in People”, verduidelijkt Pascal Engels, Managing Director IIP. “Uit de gesprekken kan afgeleid worden dat MLOZ sterk met de toekomst bezig is, zowel betreffende de groei binnen de eigen kernactiviteiten als wat betreft de ontwikkeling van hun medewerkers. Deze dubbele zorg heeft een positieve impact op de beleving van medewerkers: een grote meerderheid geeft aan vol voor de organisatie te willen gaan en mee te willen werken aan een succesvolle toekomst van de Onafhankelijke Ziekenfondsen.” De komende drie jaar zullen er acties worden uitgewerkt om de huidige inspanningen te behouden en nog beter de competentie, het enthousiasme, de motivatie en het engagement van de medewerkers te stimuleren.

 

Over Investors in People

Investors in People of IIP is een certificering voor humanresourcesbeheer. Deze accreditatie werd opgericht in 1991 en is tegenwoordig in 75 landen erkend. Bijna 46.000 bedrijven wereldwijd mogen er trots op zijn dat ze het felbegeerde label in de wacht gesleept hebben.

 

 

 

Lees ook