Tandzorg

Dentalia Up: nieuwe tandverzekering van de Onafhankelijke Ziekenfondsen legt focus op preventie en onvoorziene tandkosten

Op 1 juli 2023 lanceren de drie onafhankelijke ziekenfondsen Helan, Partenamut en Freie Krankenkasse een nieuwe tandverzekering. Dentalia Up wordt vanaf dan de opvolger van Dentalia Plus, met een specifieke focus op preventie en onvoorziene tandkosten doorheen de levensloop.

Afbeelding

De huidige tandverzekering van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, Dentalia Plus, werd gelanceerd in 2007 en was op dat ogenblik een uniek verzekeringsproduct. In de loop der jaren zijn echter zowel de klantenbehoeften als de marktsituatie veranderd, waardoor het product toe was aan een actualisering. Vanaf 1 juli  2023 wordt daarom de huidige tandverzekering vervangen door Dentalia Up.  

Extra hoge terugbetaling voor onvoorziene maar ingrijpende gebeurtenissen

De nieuwe verzekering kwam tot stand na onderzoek bij patiënten en zorgverstrekkers, dat een grote interesse bevestigde voor dekking bij onvoorziene gebeurtenissen in het leven. Vanuit die vaststelling is een nieuw verzekeringsproduct ontstaan met een specifieke en vernieuwende focus.

Sandrine Noël, Operational Director MLOZ Insurance: “De tandzorgsector is de laatste vijftien jaar flink geëvolueerd. Zowel de beschikbare technieken als de wensen en noden van de patiënt zijn vandaag niet meer dezelfde. Maar onze hoofdzorg blijft een duurzame en optimale tandverzekering aanbieden, tegen een betaalbare premie. We hebben daarbij ook aandachtig geluisterd naar de wensen van de verzekerden en de expertise van de zorgverstrekkers. Dentalia Up biedt echt een sterk verhoogde dekking aan, door middel van vijf verschillende en cumuleerbare terugbetalingsplafonds. Uniek daarbij is de hoge terugbetaling voor tandzorg ten gevolge van onvoorziene maar ingrijpende gebeurtenissen, zoals een ongeval of kankerbehandeling.”  

Een bijkomende eigenheid van Dentalia Up is de grotere focus op preventieve tandzorg. Patiënten die minstens één keer per jaar naar de tandarts gaan, kunnen rekenen op hogere terugbetaling. Bovendien valt de wachttijd voor preventieve zorgen voortaan weg. Verzekerden kunnen dus vanaf de eerste dag van aansluiting preventieve tandzorg terugbetaald krijgen. 

Informatieportaal voor zorgverstrekkers

Dentalia Up website voor zorgverstrekkers

dentalia-up.be

Er is een webpagina ontwikkeld waarop zorgverstrekkers alle nodige informatie kunnen vinden en eveneens een downloadbare fiche om bij de hand te houden in het kabinet. Verzekerden die aangesloten zijn bij Dentalia Plus, kunnen kiezen voor het behouden van hun huidige verzekering of overstappen naar Dentalia Up. De ziekenfondsen nemen hiervoor contact op met alle aangesloten leden. Wie geïnteresseerd is om zich aan te sluiten bij Dentalia Up, kan een aanvraag tot aansluiting indienen bij de ziekenfondsen Helan, Partenamut of Freie Krankenkasse.