05/07/2018

‘Opa herkent me niet meer’, ‘moeder staart de hele tijd voor zich uit’, ‘ik verzorg mijn eigen zus als een kind’. Voor naasten van mensen met dementie zijn deze situaties vaak pijnlijk herkenbaar.

Door de toenemende vergrijzing is dementie steeds meer aanwezig in onze maatschappij. Toch blijft het zowel voor de betrokkenen als voor de naasten vaak een taboe. Dementie is nochtans niets om je voor te schamen. Tal van personen komen ermee in aanraking, rechtstreeks of onrechtstreeks.

Deze brochure wil naasten van personen met dementie een beter begrip van de aandoening geven. Ze gaat dieper in op de symptomen en de verschillende vormen ervan, maar verliest ook het zorgaspect niet uit het oog. Hoe ga je om met een naaste met dementie? Welke fases kent het ziekteverloop? Hoe behoud je ruimte voor jezelf en vermijd je dat de verzorging te belastend wordt? Het zijn maar enkele van de vragen waarop je in deze brochure een antwoord vindt.

 

Interesse in een papieren exemplaar van deze brochure (max. 25 exemplaren)? Stuur een mailtje naar brochures@mloz.be met jouw adres.

 

Type van publicatie