Stichting tegen Kanker heeft als missie om zo veel mogelijk vooruitgang te maken in de strijd tegen kanker. Dankzij een sterk netwerk van sponsors maakt de Stichting wetenschappelijk kankeronderzoek mogelijk, helpt het de levenskwaliteit van patiënten te verbeteren en ondersteunt het familie en vrienden.  Ook preventie is een van hun prioriteiten.

De Stichting heeft tal van preventieprojecten opgestart of mee ondersteund rond lichaamsbeweging, gezonde en evenwichtige voeding alcoholgebruik, stoppen met roken, het vermijden van blootstelling aan de zon en de bescherming tegen kankerverwekkende stoffen en hormoonverstoorders.

Gezamenlijke prioriteiten

Stichting tegen Kanker en de Onafhankelijke Ziekenfondsen gaan resoluut voor een betere preventiestrategie rond chronische aandoeningen en kanker in het bijzonder. Zo is tabak bijvoorbeeld verantwoordelijk voor 30 tot 40% van alle kankers. Maar ook het verhogen van de participatiegraad aan de bestaande opsporingsprogramma’s voor borst-, baarmoederhals- en darmkanker kan de strijd tegen kanker een boost geven.

De Stichting heeft ook, net als de Onafhankelijke Ziekenfondsen, oog voor de re-integratie van personen na kanker door een mix van begeleiding, informatie en optimale coördinatie tussen de verschillende actoren die zorgen voor een succesvolle terugkeer naar de werkvloer.

Meer info

Lees ook