Syndicate

Syndicate content

Login_homepage_nl

 

4CP vereenvoudigt uw facturatie.
Gebruikershandleiding  Hoe inloggen?

RIZIV-num.:   INSZ:
Paswoord:  
 
 
 

home_welcome_nl

Welkom op de website van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen !sur le site de l'Union nationale des Mutualités Libres !

De Onafhankelijke Ziekenfondsen groeperen 5 apolitieke en dynamische ziekenfondsen. Met meer dan 2 miljoen leden, zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de op twee na grootste verzekeringsinstelling van het land.

OZ - Onafhankelijk Ziekenfonds Omnimut, mutualité libre de wallonie  Freie  Partena Partenamut

Geneesmiddelen: pleidooi voor objectieve en toegankelijke info

shutterstock_262403234.jpg

'Een geneesmiddel is geen snoepje’, zo klinkt de slogan van een campagne van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Een boodschap waar de Onafhankelijke Ziekenfondsen zich helemaal achter scharen. Enkele aanbevelingen voor kwaliteitsvolle informatie over geneesmiddelen voor de patiënt!

verder lezen

1 vrouw met epilepsie op 6 heeft Depakine ingenomen tijdens haar zwangerschap

depakine.png

Tussen 2010 en 2014 hebben ongeveer 700 vrouwen met epilepsie valproaat (hoofdzakelijk Depakine) ingenomen tijdens hun zwangerschap terwijl dit geneesmiddel zware gevolgen kan hebben op de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen: autisme, aangeboren afwijkingen, … De Onafhankelijke Ziekenfondsen hebben een inventaris opgesteld van het aantal vrouwen die een risico lopen. Een primeur in België.

verder lezen

Zorgverleners, aan jullie het woord!

vroedvrouw.jpg

Hoe staan zorgverleners ten opzichte van de uitdagingen in de zorgsector? Welke hervormingen zijn voor hen aan de orde? Hoe zien ze hun beroep evolueren in de toekomst? De Onafhankelijke Ziekenfondsen laten de verschillende beroepsgroepen uit de gezondheidszorg aan het woord in een nieuwe debattenreeks. De vroedvrouwen mochten op 8 december de spits afbijten!

verder lezen
all_news

Tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden: Vlaams in plaats van federaal

VSB.JPG

65-plussers die hulp nodig hebben om zich te verplaatsen, te koken of hun woning te onderhouden, komen in aanmerking voor de Tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB). Vanaf 1 januari 2017 behandelt de zorgkas van hun ziekenfonds deze dossiers en niet langer de FOD Sociale Zekerheid.  

verder lezen

Kinesitherapie bij fibromyalgie: de puntjes op de i

shutterstock_161769566.jpg

Onlangs stond in de pers dat de overheid nog slechts 18 in plaats van 60 sessies kinesitherapie voor mensen met fibromyalgie wil terugbetalen. Met die maatregel zou Minister van Volksgezondheid Maggie De Block 4, 2 miljoen euro willen besparen. Die bewering klopt echter niet. Maar wat houdt de maatregel dan wel in?

verder lezen

Zorg in de laatste levensfase: geef je mening!

kcelogo3lrgb300dpi.jpg

Zorg in de laatste levensfase sluit jammer genoeg niet altijd aan bij de wensen en behoeften van de patiënt. Wil je bijdragen tot een betere palliatieve zorg op maat? Vul dan de vragenlijst van Universiteit Antwerpen en de Katholieke Universiteit van Louvain-la-Neuve in!

verder lezen
all_news

MLOZ newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van onze actualiteit en ander nieuws over de gezondheidszorg?Aboneer u op onze newsletter!