Syndicate

Syndicate content

Login_homepage_nl

 

4CP vereenvoudigt uw facturatie.
Gebruikershandleiding  Hoe inloggen?

RIZIV-num.:   INSZ:
Paswoord:  
 
 
 

home_welcome_nl

Welkom op de website van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen !sur le site de l'Union nationale des Mutualités Libres !

De Onafhankelijke Ziekenfondsen groeperen 5 apolitieke en dynamische ziekenfondsen. Met meer dan 2 miljoen leden, zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de op twee na grootste verzekeringsinstelling van het land.

OZ - Onafhankelijk Ziekenfonds Omnimut, mutualité libre de wallonie  Freie  Partena Partenamut

Geneesmiddelen: 150 miljoen besparingen mogelijk

medicaments.jpg

Wat als… we geneesmiddelen waarvoor een alternatief bestaat, zouden vervangen door generieken of kopieën? Het zou de sociale zekerheid een besparing van 150 miljoen euro kunnen opleveren. Voor de patiënten gaat het om 55 miljoen. Een aanzienlijk budget dat zou kunnen dienen voor de terugbetaling van (vaak erg dure) innoverende  geneesmiddelen. Een nieuwe studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen toont aan dat het aantal voorschriften voor generische geneesmiddelen en kopieën stijgt in België, maar niet genoeg om de vergelijking met onze buurlanden te doorstaan.

verder lezen

17.000 zorgbehoevende ouderen in Vlaanderen in de kou door federale informaticaproblemen

thab-2017.jpg

Ongeveer 17.000 Vlaamse 65-plussers wachten al weken op hun tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. De oorzaak? Een nieuw informaticaprogramma van de FOD Sociale Zekerheid dat vol fouten zit. De zorgkassen trekken aan de alarmbel en hopen dat de kersverse staatssecretaris Zuhal Demir van dit probleem haar grootste prioriteit maakt.

verder lezen

Doe mee aan de Well Done – MSD Health Literacy Awards 2017!

msdnl.JPG

Bent u actief in de gezondheidszorg en wilt u uw steentje bijdragen aan de gezondheidswijsheid van de  Belgen? Dan kan u ook dit jaar deelnemen aan de Well Done – MSD Health Literacy Awards. Inschrijven kan tot en met  1 juni 2017 op www.welldoneawards.be!

verder lezen
all_news

Richtlijn voor huisartsen om minder antidepressiva voor te schrijven

shutterstock_393636925 (1)_0.jpg

Belgen slikken nog altijd te veel antidepressiva. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block verstuurt daarom een nieuwe richtlijn rond de aanpak van depressie naar de huisartsen. Die moet zorgen voor een correct voorschrijfgedrag en gebruik van antidepressiva.

verder lezen

Elektronisch geneesmiddelenvoorschrift: verplicht in 2018, overgangsjaar in 2017

ehealth.jpg

Vanaf 2018 zullen artsen enkel nog elektronisch geneesmiddelen voorschrijven, behalve in dringende gevallen. In 2017 blijft het papieren voorschrift wel nog geldig, maar toch verandert er al het een en het ander. Een woordje uitleg!

verder lezen

Tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden: Vlaams in plaats van federaal

VSB.JPG

65-plussers die hulp nodig hebben om zich te verplaatsen, te koken of hun woning te onderhouden, komen in aanmerking voor de Tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB). Vanaf 1 januari 2017 behandelt de zorgkas van hun ziekenfonds deze dossiers en niet langer de FOD Sociale Zekerheid.  

verder lezen
all_news

MLOZ newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van onze actualiteit en ander nieuws over de gezondheidszorg?Aboneer u op onze newsletter!