Syndicate

Syndicate content

Login_homepage_nl

 

4CP vereenvoudigt uw facturatie.
Gebruikershandleiding  Hoe inloggen?

RIZIV-num.:   INSZ:
Paswoord:  
 
 
 

home_welcome_nl

Welkom op de website van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen !sur le site de l'Union nationale des Mutualités Libres !

De Onafhankelijke Ziekenfondsen groeperen 5 apolitieke en dynamische ziekenfondsen. Met meer dan 2 miljoen leden, zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de op twee na grootste verzekeringsinstelling van het land.

OZ - Onafhankelijk Ziekenfonds Omnimut, mutualité libre de wallonie  Freie  Partena Partenamut

Het jaarverslag 2016 is er!

Cover RA 2016 NL.PNG

In 2016 volgden de hervormingen in de gezondheidssector elkaar snel op. Die moesten de Onafhankelijke Ziekenfondsen natuurlijk vertalen in hun operaties, zonder daarbij hun eigen agenda van interne fusie, IT-hervorming en productontwikkeling uit het oog te verliezen. Verdiep je nu in alle cijfers, activiteiten en evenementen van het Jaarverslag 2016 van de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

verder lezen

De ziekenfondsen van morgen in Benin en Togo

NL-low_0.png

De toekomst van de Afrikaanse ziekenfondsen oogt mooi, maar ze staan tegelijk nog voor tal van uitdagingen. Met welke knelpunten kampen ze nog? De Onafhankelijke Ziekenfondsen zochten het uit in een nieuwe studie en formuleren ook 25 concrete aanbevelingen.

verder lezen

"Ik ben 7 jaar en heb 1 gaatje in mijn tanden ... of meer"

kidoscope logo.jpg

Op 4-jarige leeftijd zijn 4 op de 10 kleine Belgen nog nooit bij de tandarts geweest. Normaal? Helemaal niet, want elk kind zou rond de leeftijd van 2 jaar al een eerste keer naar de tandarts moeten gaan. Het gevolg: als ze 7 jaar oud zijn, hebben 4 op de 10 kinderen al 1 gaatje laten vullen… of meer!

verder lezen
all_news

Welke geneesmiddelen zitten in de pijplijn? Speciale eenheid gaat het na!

geneesmiddelen.jpg

Welke nieuwe, veelbelovende geneesmiddelen zitten in de pijplijn? En zijn die hun geld wel waard? Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) stelt een speciale eenheid voor die het allemaal nagaat. Dat kan deelnemende landen helpen om de prijs van medicijnen zo laag mogelijk te houden.

verder lezen

Richtlijn voor huisartsen om minder antidepressiva voor te schrijven

shutterstock_393636925 (1)_0.jpg

Belgen slikken nog altijd te veel antidepressiva. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block verstuurt daarom een nieuwe richtlijn rond de aanpak van depressie naar de huisartsen. Die moet zorgen voor een correct voorschrijfgedrag en gebruik van antidepressiva.

verder lezen

Elektronisch geneesmiddelenvoorschrift: verplicht in 2018, overgangsjaar in 2017

ehealth.jpg

Vanaf 2018 zullen artsen enkel nog elektronisch geneesmiddelen voorschrijven, behalve in dringende gevallen. In 2017 blijft het papieren voorschrift wel nog geldig, maar toch verandert er al het een en het ander. Een woordje uitleg!

verder lezen
all_news

MLOZ newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van onze actualiteit en ander nieuws over de gezondheidszorg?Aboneer u op onze newsletter!