Syndicate

Syndicate content

Login_homepage_nl

 

4CP vereenvoudigt uw facturatie.
Gebruikershandleiding  Hoe inloggen?

RIZIV-num.:   INSZ:
Paswoord:  
 
 
 

home_welcome_nl

Welkom op de website van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen !sur le site de l'Union nationale des Mutualités Libres !

De Onafhankelijke Ziekenfondsen groeperen 6 apolitieke en dynamische ziekenfondsen. Met meer dan 2 miljoen leden, zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de op twee na grootste verzekeringsinstelling van het land.

OZ - Onafhankelijk Ziekenfonds Omnimut, mutualité libre de wallonie  Freie Het Onafhankelijk Ziekenfonds Securex Partena Partenamut

Info over bevolkingsonderzoeken naar kanker: nu ook digitaal!

Patient-HealthViewer.jpg

Vanaf nu kunnen mensen zelf opzoeken wanneer ze het laatst deelnamen aan de preventieve bevolkingsonderzoeken naar kanker en wat de resultaten waren. Ze kunnen al deze gegevens online raadplegen via de Patient Health Viewer!

verder lezen

Onafhankelijke Ziekenfondsen zijn fan van Special Olympics Belgium

pub special olympics JPG.JPG

Van 4 tot en met 7 mei 2016 geven meer dan 3.400 atleten met een verstandelijke beperking het beste van zichzelf tijdens de Special Olympics Belgium. Tijdens deze 34ste editie staan maar liefst 19 aangepaste sportdisciplines op het programma. Ook deze keer ondersteunen de Onafhankelijke Ziekenfondsen dit bijzondere evenement!

verder lezen

Onafhankelijke Ziekenfondsen ondersteunen opnieuw de Well Done – MSD Health Literacy Awards

Twitter MLOZ NL.jpg

Bent u actief in de gezondheidszorg en draagt u uw steentje bij aan de gezondheidswijsheid van de Belgen? Neem dan zeker deel aan de Well Done- MSD Health Literacy Awards. Inschrijven is nog mogelijk tot 1 juni 2016 op www.welldoneawards.be!

verder lezen
all_news

Steunharten: terugbetaling uitbreiden of niet?

kce.jpg

Wie wacht op een donorhart, kan in bepaalde gevallen een steunhart krijgen. De ziekteverzekering betaalt er jaarlijks 50 terug. Die bieden een grote meerwaarde op medisch vlak, maar zijn wel heel duur. Extra terugbetalen of niet? Het KCE pleit voor een maatschappelijk debat!

verder lezen

Meer aandacht voor dementie in opleiding artsen

shutterstock_264060908.jpg

Tegen 2050 zal het aantal dementiegevallen verdrievoudigen. Bovendien wordt slechts 20% à 50% van de gevallen vastgesteld, en dan vaak nog te laat. De Hoge Gezondheidsraad pleit daarom voor meer aandacht voor deze ziekte tijdens de opleiding van artsen en andere zorgverleners.

verder lezen

KCE wil aantal spoeddiensten van de ziekenhuizen beperken

shutterstock_374209531.jpg

Ons land telt te veel spoeddiensten, hun spreiding is niet rationeel en vele mensen kunnen ook terecht bij de huisarts. Daarom wil het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) het aantal spoeddiensten in ons land beperken. Het KCE pleit ook voor een spoeddienst én huisartsenpermanentie op één locatie.

verder lezen
all_news

MLOZ newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van onze actualiteit en ander nieuws over de gezondheidszorg?Aboneer u op onze newsletter!