Syndicate

Syndicate content

Login_homepage_nl

 

4CP vereenvoudigt uw facturatie.
Gebruikershandleiding  Hoe inloggen?

RIZIV-num.:   INSZ:
Paswoord:  
 
 
 

home_welcome_nl

Welkom op de website van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen !sur le site de l'Union nationale des Mutualités Libres !

De Onafhankelijke Ziekenfondsen groeperen 6 apolitieke en dynamische ziekenfondsen. Met meer dan 2 miljoen leden, zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de op twee na grootste verzekeringsinstelling van het land.

OZ - Onafhankelijk Ziekenfonds Omnimut, mutualité libre de wallonie  Freie Het Onafhankelijk Ziekenfonds Securex Partena Partenamut

Jaarverslag 2015: grote werven voor een solide basis

cover-RA2015NL-klein.jpg

2015 was een jaar van grote projecten voor de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Het Jaarverslag blikt terug op de hoogtepunten van het gezondheidsbeleid in 2015: de gevolgen van de 6e staatshervorming, het toekomstige Pact tussen de ziekenfondsen en de overheid, de hervorming van de arbeidsongeschiktheid, … Daarnaast schetst het de opvallendste gebeurtenissen voor de Onafhankelijke Ziekenfondsen: de afronding van het project Darwin, de eerstesteenlegging voor het nieuwe gebouw, de implementering van een nieuwe HR-tool, …

verder lezen

Ziekenfondsen, LUSS en Test-Aankoop lanceren petitie voor betaalbare geneesmiddelen

medicijnen.jpg

De prijzen voor geneesmiddelen blijven de pan uit swingen. Daarom lanceren de ziekenfondsen, Ligue des Usagers des Services de Santé (LUSS) en Test-Aankoop een petitie om bij de overheid te pleiten voor betaalbare medicijnen. Laat uw stem horen en teken deze petitie op www.betaalbaregeneesmiddelen.be!

verder lezen

Vlaanderen pakt uit met eigen sociale bescherming

Screen Shot 2016-06-15 at 14.02.39.jpg

De Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) is een feit. Die bestaat uit 3 tegemoetkomingen voor wie langdurige verzorging en ondersteuning nodig heeft. Later komen daar nog extra domeinen bij. De zorgkas van je ziekenfonds zorgt onder meer voor de uitbetaling en verdere begeleiding en advies!

verder lezen
all_news

Betransparent.be: platform voor meer transparantie tussen farmasector en zorgverleners

logo-161x82.jpg

Het transparantieplatform Betransparent.be is officieel gelanceerd. Deze site maakt de samenwerkingen en financiële interacties tussen farmaceutische bedrijven en zorgverleners openbaar.

verder lezen

Zorgverleners hebben te weinig oog voor kindermishandeling

kce.jpg

Huisartsen doen slechts 2 à 3% van de meldingen van kindermishandeling. Ook zorgverleners in het algemeen hebben er te weinig oog voor. Daarom doet het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg 18 aanbevelingen.

verder lezen

Steunharten: terugbetaling uitbreiden of niet?

kce.jpg

Wie wacht op een donorhart, kan in bepaalde gevallen een steunhart krijgen. De ziekteverzekering betaalt er jaarlijks 50 terug. Die bieden een grote meerwaarde op medisch vlak, maar zijn wel heel duur. Extra terugbetalen of niet? Het KCE pleit voor een maatschappelijk debat!

verder lezen
all_news

MLOZ newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van onze actualiteit en ander nieuws over de gezondheidszorg?Aboneer u op onze newsletter!