Syndicate

Syndicate content

Login_homepage_nl

 

4CP vereenvoudigt uw facturatie.
Gebruikershandleiding  Hoe inloggen?

RIZIV-num.:   INSZ:
Paswoord:  
 
 
 

home_welcome_nl

Welkom op de website van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen !sur le site de l'Union nationale des Mutualités Libres !

De Onafhankelijke Ziekenfondsen groeperen 6 apolitieke en dynamische ziekenfondsen. Met meer dan 2 miljoen leden, zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de op twee na grootste verzekeringsinstelling van het land.

OZ - Onafhankelijk Ziekenfonds Omnimut, mutualité libre de wallonie  Freie Het Onafhankelijk Ziekenfonds Securex Partena Partenamut

Krijgen onze baby’s te veel geneesmiddelen?

vierkant2.jpg

1 op de 2 baby’s* krijgt antibiotica en 4 op de 10 baby’s worden behandeld tegen ademhalingsziekten. In zijn eerste editie legt de KidOscope, de barometer voor de gezondheid van kinderen, de zorgwekkende tendens bloot om bepaalde kinderziektes met te veel geneesmiddelen te bestrijden. Welke geneesmiddelen krijgen onze kinderen het meest? Zijn ze wel altijd aangewezen? De Onafhankelijke Ziekenfondsen onderzochten de kwestie!

verder lezen

Ziekenfondsen pleiten voor garanties rond vrijhandelsakkoorden TTIP en CETA

p21TTIP.jpg

De discussies over de internationale vrijhandelsakkoorden TTIP en CETA woeden heviger dan ooit. Zeker nu de 14e onderhandelingsronde tussen de VS en de Europese Unie rond TTIP begonnen is. De Belgische ziekenfondsen trekken daarom nogmaals aan de alarmbel!

verder lezen

Patiëntvriendelijk akkoord tussen ziekenfondsen en artsen rond borstreconstructies

ima.jpeg

De verplichte ziekteverzekering betaalt een borstreconstructie met eigen weefsel om medische redenen terug. Door hoge supplementen van sommige artsen moeten patiëntes zelf echter ook vaak diep in de geldbuidel tasten. Een nieuw akkoord tussen ziekenfondsen en artsen brengt daar nu verandering in.

verder lezen
all_news

Ook kinderen met diabetes type 1 krijgen nieuwe pleister terugbetaald

riziv.jpg

Sinds 1 augustus 2016 krijgen ook kinderen met diabetes type 1 de nieuwe sensorpleisters terugbetaald. Daarmee kunnen ze hun glucosegehalte meten zonder in hun vinger te prikken. Eerder keurde het RIZIV al de terugbetaling van deze pleisters voor volwassenen goed.

verder lezen

“Alle ziekenhuizen kunnen niet alle behandelingen blijven aanbieden”

download.jpg

De Vlaamse ziekenhuizen willen graag alle behandelingen aanbieden, maar dat is niet langer houdbaar. Er moet een verdeling komen van toegankelijke basisziekenhuizen en ziekenhuizen voor (super)gespecialiseerde zorg. Dat staat in het Zorgstrategisch Plan Vlaanderen van Vlaams Minister van Welzijn Jo Vandeurzen.

verder lezen

Terugbetaling geneesmiddelen: nieuwe methode voor meer inbreng van patiënt

kce.jpg

Welke geneesmiddelen worden terugbetaald en welke niet? Die beslissingen worden nog altijd genomen zonder rekening te houden met de mening van de patiënten. Een nieuwe methode van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) moet daar verandering in brengen.

verder lezen
all_news

MLOZ newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van onze actualiteit en ander nieuws over de gezondheidszorg?Aboneer u op onze newsletter!