Syndicate

Syndicate content

Login_homepage_nl

 

4CP vereenvoudigt uw facturatie.
Gebruikershandleiding  Hoe inloggen?

RIZIV-num.:   INSZ:
Paswoord:  
 
 
 

home_welcome_nl

Welkom op de website van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen !sur le site de l'Union nationale des Mutualités Libres !

De Onafhankelijke Ziekenfondsen groeperen 6 apolitieke en dynamische ziekenfondsen. Met meer dan 2 miljoen leden, zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de op twee na grootste verzekeringsinstelling van het land.

OZ - Onafhankelijk Ziekenfonds Omnimut, mutualité libre de wallonie  Freie Het Onafhankelijk Ziekenfonds Securex Partena Partenamut

Ziekenfondsen pleiten voor garanties rond vrijhandelsakkoorden TTIP en CETA

p21TTIP.jpg

De discussies over de internationale vrijhandelsakkoorden TTIP en CETA woeden heviger dan ooit. Zeker nu de 14e onderhandelingsronde tussen de VS en de Europese Unie rond TTIP begonnen is. De Belgische ziekenfondsen trekken daarom nogmaals aan de alarmbel!

verder lezen

Patiëntvriendelijk akkoord tussen ziekenfondsen en artsen rond borstreconstructies

ima.jpeg

De verplichte ziekteverzekering betaalt een borstreconstructie met eigen weefsel om medische redenen terug. Door hoge supplementen van sommige artsen moeten patiëntes zelf echter ook vaak diep in de geldbuidel tasten. Een nieuw akkoord tussen ziekenfondsen en artsen brengt daar nu verandering in.

verder lezen

Jaarverslag 2015: grote werven voor een solide basis

cover-RA2015NL-klein.jpg

2015 was een jaar van grote projecten voor de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Het Jaarverslag blikt terug op de hoogtepunten van het gezondheidsbeleid in 2015: de gevolgen van de 6e staatshervorming, het toekomstige Pact tussen de ziekenfondsen en de overheid, de hervorming van de arbeidsongeschiktheid, … Daarnaast schetst het de opvallendste gebeurtenissen voor de Onafhankelijke Ziekenfondsen: de afronding van het project Darwin, de eerstesteenlegging voor het nieuwe gebouw, de implementering van een nieuwe HR-tool, …

verder lezen
all_news

“Alle ziekenhuizen kunnen niet alle behandelingen blijven aanbieden”

download.jpg

De Vlaamse ziekenhuizen willen graag alle behandelingen aanbieden, maar dat is niet langer houdbaar. Er moet een verdeling komen van toegankelijke basisziekenhuizen en ziekenhuizen voor (super)gespecialiseerde zorg. Dat staat in het Zorgstrategisch Plan Vlaanderen van Vlaams Minister van Welzijn Jo Vandeurzen.

verder lezen

Terugbetaling geneesmiddelen: nieuwe methode voor meer inbreng van patiënt

kce.jpg

Welke geneesmiddelen worden terugbetaald en welke niet? Die beslissingen worden nog altijd genomen zonder rekening te houden met de mening van de patiënten. Een nieuwe methode van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) moet daar verandering in brengen.

verder lezen

Betransparent.be: platform voor meer transparantie tussen farmasector en zorgverleners

logo-161x82.jpg

Het transparantieplatform Betransparent.be is officieel gelanceerd. Deze site maakt de samenwerkingen en financiële interacties tussen farmaceutische bedrijven en zorgverleners openbaar.

verder lezen
all_news

MLOZ newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van onze actualiteit en ander nieuws over de gezondheidszorg?Aboneer u op onze newsletter!