Syndicate

Syndicate content

Login_homepage_nl

 

4CP vereenvoudigt uw facturatie.
Gebruikershandleiding  Hoe inloggen?

RIZIV-num.:   INSZ:
Paswoord:  
 
 
 

home_welcome_nl

Welkom op de website van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen !sur le site de l'Union nationale des Mutualités Libres !

De Onafhankelijke Ziekenfondsen groeperen 6 apolitieke en dynamische ziekenfondsen. Met meer dan 2 miljoen leden, zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de op twee na grootste verzekeringsinstelling van het land.

OZ - Onafhankelijk Ziekenfonds Omnimut, mutualité libre de wallonie  Freie Het Onafhankelijk Ziekenfonds Securex Partena Partenamut

Onafhankelijke Ziekenfondsen ondersteunen diabetessymposia voor huisartsen

Capture.JPG

Ongeveer één miljoen Belgen hebben een te hoog suikergehalte in hun bloed. Om huisartsen te sensibiliseren rond diabetes, organiseert de Diabetes Liga daarom 4 symposia in het najaar over deze chronische ziekte. Mét steun van de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

verder lezen

Eerste Levensloop Bedrijven tegen kanker is groot succes

Levensloop.jpg

Op 17 en 18 september 2016 vond de eerste Levensloop tegen Kanker voor bedrijven plaats. 27 teams van 21 bedrijven zamelden 97.606 euro in voor de strijd tegen kanker. Ook een ploeg van de Onafhankelijke Ziekenfondsen liep 24u mee in het Koning Boudewijnstadion.

verder lezen

“Onderteken CETA niet en wees kritisch over TTIP”

p21TTIP.jpg

22 september is een cruciale dag voor CETA, het vrijhandelsakkoord tussen de EU en Canada. Dan beslissen de Europese Ministers van Handel of ze groen licht geven aan dit verdrag. De Belgische ziekenfondsen roepen de federale en regionale overheden op om CETA niet mee te ondertekenen én ook kritisch te blijven voor TTIP, dat andere vrijhandelsakkoord tussen de EU en de VS.

verder lezen
all_news

Ook kinderen met diabetes type 1 krijgen nieuwe pleister terugbetaald

riziv.jpg

Sinds 1 augustus 2016 krijgen ook kinderen met diabetes type 1 de nieuwe sensorpleisters terugbetaald. Daarmee kunnen ze hun glucosegehalte meten zonder in hun vinger te prikken. Eerder keurde het RIZIV al de terugbetaling van deze pleisters voor volwassenen goed.

verder lezen

“Alle ziekenhuizen kunnen niet alle behandelingen blijven aanbieden”

download.jpg

De Vlaamse ziekenhuizen willen graag alle behandelingen aanbieden, maar dat is niet langer houdbaar. Er moet een verdeling komen van toegankelijke basisziekenhuizen en ziekenhuizen voor (super)gespecialiseerde zorg. Dat staat in het Zorgstrategisch Plan Vlaanderen van Vlaams Minister van Welzijn Jo Vandeurzen.

verder lezen

Terugbetaling geneesmiddelen: nieuwe methode voor meer inbreng van patiënt

kce.jpg

Welke geneesmiddelen worden terugbetaald en welke niet? Die beslissingen worden nog altijd genomen zonder rekening te houden met de mening van de patiënten. Een nieuwe methode van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) moet daar verandering in brengen.

verder lezen
all_news

MLOZ newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van onze actualiteit en ander nieuws over de gezondheidszorg?Aboneer u op onze newsletter!