Syndicate

Syndicate content

Login_homepage_nl

 

4CP vereenvoudigt uw facturatie.
Gebruikershandleiding  Hoe inloggen?

RIZIV-num.:   INSZ:
Paswoord:  
 
 
 

home_welcome_nl

Welkom op de website van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen !sur le site de l'Union nationale des Mutualités Libres !

De Onafhankelijke Ziekenfondsen groeperen 6 apolitieke en dynamische ziekenfondsen. Met meer dan 2 miljoen leden, zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de op twee na grootste verzekeringsinstelling van het land.

OZ - Onafhankelijk Ziekenfonds Omnimut, mutualité libre de wallonie  Freie Het Onafhankelijk Ziekenfonds Securex Partena Partenamut

7 assen om het Toekomstpact met de ziekenfondsen te begrijpen

xb.jpg

Op maandag 28 november heeft minister Maggie De Block de inhoud ontsluierd van het Toekomstpact met de ziekenfondsen. De ondertekening van dit Pact is het orgelpunt van meer dan een jaar druk onderhandelen met de sector. Xavier Brenez, Directeur-generaal van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, laat zijn licht schijnen over 7 assen van het pact.

verder lezen

1 op de 7 baby's heeft geen pediater of huisarts

vierkant2.jpg

Aan welke zorgverleners vertrouwen we de medische opvolging van onze kinderen toe?  In de eerste 2 levensjaren heeft de pediater een lichte voorsprong op de huisarts, maar we stellen ook vast dat 1 op de 7 baby’s geen van beide heeft. Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen of eenoudergezinnen is de situatie nog erger:  1 op de 5 heeft geen referentiearts. Een gebrek aan regelmatige medische opvolging kan nochtans een invloed hebben op de evolutie van onze kinderen.  Ontdek de resultaten van het 2e luik van de KidOscope, de barometer voor de gezondheid van kinderen van de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

verder lezen

Terugbetaling geneesmiddelen tegen hepatitis C progressief uitbreiden

hepatitis C.jpg

De nieuwe antivirale geneesmiddelen tegen hepatitis C zijn heel doeltreffend, maar ook zeer duur. Daarom krijgen nu enkel de patiënten met de hoogste medische nood deze medicijnen terugbetaald. Het KCE pleit voor een progressieve uitbreiding van de terugbetalingscriteria. Een standpunt waar de Onafhankelijke Ziekenfondsen zich achter scharen.

verder lezen
all_news

Zorg in de laatste levensfase: geef je mening!

kcelogo3lrgb300dpi.jpg

Zorg in de laatste levensfase sluit jammer genoeg niet altijd aan bij de wensen en behoeften van de patiënt. Wil je bijdragen tot een betere palliatieve zorg op maat? Vul dan de vragenlijst van Universiteit Antwerpen en de Katholieke Universiteit van Louvain-la-Neuve in!

verder lezen

Minder kosten voor de levende donor bij orgaandonatie

don-rein-vivant-campagne.jpg

Wie beslist om een orgaan te doneren, moet momenteel een deel van de kosten zelf dragen. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil die kostprijs doen dalen. Het Verzekeringscomité bespreekt daarom een nieuwe maatregel.

verder lezen

Pact voor toegankelijke en veilige medische hulpmiddelen

bemedtech.jpg

De overheid en de industrie van de medische technologie (beMedTech) hebben onlangs een pact gesloten dat moet zorgen voor toegankelijkere en veiligere medische hulpmiddelen. Het gaat zowel om implantaten, scanners, in-vitrotesten als rolstoelen of scalpels.

verder lezen
all_news

MLOZ newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van onze actualiteit en ander nieuws over de gezondheidszorg?Aboneer u op onze newsletter!