Wat verwachten wij: 

Sta jij te trappelen om onze nieuwe (Data)analist te worden? Dan is dit een kolfje naar jouw hand: het analyseren, definiëren, implementeren en documenteren van de rapporteringsbehoeften over de activiteiten in de gezondheidszorg (uitgaven, aantal ziekenhuisopnames, enz.) ten behoeve van de bevoegde federale of gewestelijke overheden, en het realiseren van technische analyses op de subdomeinen aan de hand van die analyses.

(Data)analist bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen: iets voor jou?

Sta jij te trappelen om onze nieuwe (Data)analist te worden? Dan is dit een kolfje naar jouw hand:

 • het analyseren, definiëren, implementeren en documenteren van de rapporteringsbehoeften over de activiteiten in de gezondheidszorg (uitgaven, aantal ziekenhuisopnames, enz.) ten behoeve van de bevoegde federale of gewestelijke overheden, en het realiseren van technische analyses op de subdomeinen aan de hand van die analyses
 • het continu verbeteren van de kwaliteit van onze rapportering en dus ook van onze tariferings- en controleprocessen
 • de vertegenwoordiging van de Onafhankelijke Ziekenfondsen in interne en externe instanties. Jouw technische bagage is een pluspunt bij de verdediging van onze standpunten, de architectuur van onze toepassingen en onze strategie.

Past deze beschrijving jou als gegoten? Dan staat je het volgende te wachten:

 1. het verzekeren van de opvolging van de gevraagde functionele analyses en de ontwikkeling van een applicatie binnen een deelgebied. Je zult er daarbij op toezien dat de ontwikkeling beantwoordt aan de gestructureerde eisen van de autoriteiten, zodat onze systemen kunnen voldoen aan de wettelijke en evoluerende behoeften van de externe partners
 2. de deelneming aan het kwaliteitscontroleproces en de organisatie van de acceptatietestprocedure voor de leveringen van jouw deelgebied met de hulp van een expert, om zeker te zijn van de maximale naleving van het kwaliteitsproces, conform de oorspronkelijke aanvraag
 3. de analyse van de opmerkingen van de autoriteiten over de kwaliteit van onze gegevens, de identificatie van de oorsprong van mogelijke problemen en de coördinatie van de betrokken partijen om snel tot een oplossing te komen. Als hulpmiddel kun je vertrouwen op jouw beheersing van SQL en op de Businessexpertise van jouw collega-specialisten in het team tarifering geneeskundige verzorging
 4. het ontwikkelen van expertise binnen de subdomeinen, het bevorderen van kennis en de uitwisseling van ervaringen binnen de organisatie. Het optimaal benutten van de oplossingen, verbonden met het deelgebied van de activiteit. Een gezicht worden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, in staat om ons te vertegenwoordigen bij interne en externe partners - uiteraard met de nodige begeleiding.

Kortom, je scherpt je kennis voortdurend aan. Je bent nieuwsgierig, communiceert helder en bent niet bang om nieuwe processen te integreren in je arsenaal aan vaardigheden.

Wie zoeken we: 

Ben jij de geknipte persoon voor ons?

Je gaat prat op je analytische vaardigheden, op je kritisch denkvermogen én op je aandacht voor details. Je maakt een erezaak van het leveren van kwaliteit en je ziet er niet tegenop om lange periodes van ‘solo-analyse’ af te wisselen met momenten van samenwerking met jouw collega's. Herken je jezelf in deze kwaliteiten? Kijk dan zeker even na of je aan de volgende criteria voldoet:

 • Masterdiploma - bij voorkeur in een wetenschappelijk vakgebied - of gelijkwaardige ervaring.
 • 3 tot 4 jaar ervaring
 • Je leidt vlot vergaderingen
 • Diepgaande kennis van MS Office en SQL
 • Perfecte beheersing van het Nederlands of het Frans en een goede beheersing van de tweede taal

Daarnaast heb je regelmatig contact met externe partners, zoals het RIZIV, het Agentschap Zorg en Gezondheid, de productiediensten van de ziekenfondsen, enz. Je hebt ook te maken met interne partners: experts, analisten, ontwikkelaars, testers, beheerders.

Wat kunnen we u bieden: 

Wat kun je in ruil verwachten?

Eerst en vooral: een vast contract van onbepaalde duur. Een aantrekkelijk loon, aangepast aan je ervaring en competenties, plus een bonus, gebaseerd op je doelstellingen en de collectieve en persoonlijke resultaten.

Er is meer in het leven dan een vast loon. Met ons Flexible Income PlanTM kun je zelf je eigen loonpakket samenstellen, bestaande uit een bezoldiging in speciën, aangevuld met wettelijke en extralegale voordelen, die je naar eigen goeddunken aanpast.

Daarnaast zijn er talrijke extralegale voordelen: aansluiting bij Dentalia Plus en Hospitalia Plus, maaltijdcheques, ecocheques, groepsverzekering en een gsm. Kom je met het openbaar vervoer naar het werk? Dan betalen we 100 % van je reiskosten terug. We bieden ook een tegemoetkoming als je je eigen wagen gebruikt.

Bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen ligt je carrière in jouw handen. Je krijgt alle kansen om jouw loopbaan de richting in te sturen die jij wenst: persoonlijk ondernemerschap is bij ons geen ijdel woord. Dit gaat natuurlijk samen met teamwerk, een pijler die cruciaal blijft in jouw functie. Je kunt bovendien ook tal van opleidingen volgen om je expertise aan te scherpen.

Zwaai de deur van onze onderneming open en duik in een heel nieuwe wereld. Start vandaag met je carrière!