• OZ Logo
  • PartenaMut logo
  • Partena logo

 

"Alle experts bevestigen: het arbeidsongeschiktheidssysteem is een maatschappelijke ‘bom’. Het belangrijkste is nu om te spreken in termen van ‘oplossingen’. De Onafhankelijke Ziekenfondsen roepen tot investeringen in het arbeidsongeschiktheidsbeleid", Xavier Brenez - Lees meer

De cijfers zijn duizelingwekkend: eind 2021 zal naar schatting bijna een half miljoen mensen meer dan een jaar arbeidsongeschikt zijn en dus het statuut van invalide hebben. Het aantal invaliden in België steeg tussen 2010 en 2020 met meer dan 71 %: ze zijn nu met 1,5 keer meer dan het aantal werklozen. Voor de overheidsuitgaven betekent dit dat er nu 12 % van de totale begroting van de sociale zekerheid, d.w.z. bijna 9 miljard euro, wordt besteed aan arbeidsongeschiktheid.
Lees verder
Vorige week besliste Europa de toestemming voor het gebruik van glyfosaat te verlengen tot december 2022. Toch wel een vreemd signaal in tijden van de Green Deal. De Hoge Gezondheidsraad riep naar aanleiding hiervan op om eindelijk werk te maken van “een duurzamere economie waarin glyfosaat geen plaats heeft”.
Lees verder

Pagina's