Louvain Coopération

De ngo Louvain Coopération en de Onafhankelijke Ziekenfondsen strijden samen tegen armoede en ziekte. Én ze pleiten beide voor universele toegang tot geneeskundige verzorging. De Onafhankelijke ziekenfondsen engageren zich om Afrikaanse ziekenfondsen te ontwikkelen en hiervoor is Louvain Coopération hun partner in crime. Samen hebben ze de ziekenfondsen van Benin en Togo (Afrika) opgericht.

Louvain Coopération is een niet-gouvernementele organisatie (ngo) die in acht ontwikkelingslanden en op drie continenten (Afrika, Latijns-Amerika en Azië) actief is. In België zet Louvain Coopération informatie- en sensibiliseringsacties op touw en plaatst ze de ontwikkeling en relaties tussen Noord en Zuid op de politieke agenda.

Hier vind je een overzicht van de acties die de Onafhankelijke Ziekenfondsen en Louvain Coopération de voorbije tien jaar organiseerden.

Stichting tegen Kanker

Zoveel mogelijk bereiken in de strijd tegen kanker, dat is de missie van Stichting tegen Kanker. De Stichting probeert niet alleen de kansen van kankerpatiënten te verhogen, maar wil ook hun levenskwaliteit verbeteren. Ook preventie krijgt een belangrijke plaats tussen de doelen van de Stichting. Om haar doelen te bereiken, roept Stichting tegen Kanker de hulp in van iedereen die tegen kanker wil vechten: ze kan rekenen op meer dan 150.000 sponsors.

Meer weten? Ga naar de site van Stichting tegen kanker.

 

Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld is een internationale ngo met een afdeling in België.  Zij komen op voor groepen die ook vandaag nog altijd geen medische verzorging krijgen. Zij helpen de mensen die hun recht op kwaliteitsvolle verzorging niet kunnen laten gelden.

Dokters van de Wereld werkt met netwerk van 380 vrijwilligers, waarvan zowel zorgprofessionals als andere mensen deel uitmaken. Ze bereiken achtergestelde groepen als daklozen, mensen zonder papieren, sekswerkers, druggebruikers, kwetsbare vrouwen…  Dokters van de Wereld biedt mobiele raadplegingen aan en beschikt over vier medische centra in Oostende, Antwerpen, Brussel en La Louvière.

De Onafhankelijke Ziekenfondsen ondersteunen een tandartsenkabinet in Brussel, want tandverzorging is geen evidentie voor kwetsbare mensen. Eén op de drie minderbedeelden stelt zijn of haar tandartsbezoek voortdurend uit. 

© MLOZ - Alle rechten voorbehouden   Cookie beheer