29/09/2017
België, Nederland, Luxemburg en Oostenrijk bundelen al even de krachten om nieuwe geneesmiddelen sneller beschikbaar te maken voor patiënten. De nieuwe stap in deze samenwerking is de site www.beneluxa.org.

Geneesmiddelen tegen aanvaardbare prijs

Nieuwe geneesmiddelen sneller en tegen een aanvaardbare prijs beschikbaar maken voor patiënten, daar draait de samenwerking tussen België, Nederland, Luxemburg en Oostenrijk (BeNeLuxA) om. Daarnaast willen deze landen ook de toegang tot belangrijke innovatieve geneesmiddelen en betaalbare behandelingen verbeteren. Dat doen ze door onder meer gezamenlijk de prijs van medicijnen te onderhandelen met farmaceutische firma’s, belangrijke innovaties in kaart te brengen nog vóór ze op de markt komen, …

Transparantie

BeNeLuxA streeft naar transparantie. De nieuwe website omvat bv. algemene informatie over het samenwerkingsproject, de behaalde resultaten en wetenschappelijke rapporten in opdracht van BeNeLuxA. Daarnaast dient de site ook als centraal informatiepunt voor farmaceutische bedrijven of voor andere landen die aan het samenwerkingsverband willen deelnemen.

Meer info op www.beneluxa.org