07/05/2018

Door hun opleiding en competenties spelen de pediaters een essentiële rol bij de ontwikkeling van kinderen, hun verzorging en ziektepreventie. Nochtans blijft het een ondergewaardeerd beroep. Soms een gezinsarts uit de eerste lijn, dan weer een zorgverlener uit de tweede of derde lijn, … De pediater zoekt nog naar zijn plek in het gezondheidssysteem. Bovendien was deze discipline lange tijd homogeen, verdeeld tussen privé- en ziekenhuispraktijken, maar vandaag vraagt de pediatrie de erkenning van verschillende sub-specialiteiten.

Er is ongeveer 1 pediater voor 100 geboortes. Moeten we ons ongerust maken over de toegang van kinderen tot kwaliteitsvolle verzorging als we weten dat bepaalde ziekenhuisstructuren pediaters tekort hebben? En zal de hervorming rond de ziekenhuisnetwerken het moeilijker maken om een pediater in de buurt te vinden? 

Al deze en veel meer vragen zullen aan bod komen tijdens ons debat ‘Pediaters aan het woord’ op 24 mei 2018. Alle pediaters, maar ook andere zorgprofessionals die te maken krijgen met deze uitdagingen, zijn van harte welkom. Schrijf je dus nu in!

Meer info en inschrijvingen