“Ik zie mezelf momenteel niets anders doen, ik vind dit de ideale job”

“Ik ben van opleiding Handelsingenieur, met optie HR en Marketing. Maar eigenlijk werd mij vrij snel duidelijk dat een zuivere marketingjob niets voor mij was. Ik hou van cijfers en analyse, maar ben ook graag interactief bezig. En die combinatie is terug te vinden in de job van business analist.  Ik analyseer de IT-noden van onze ziekenfondsen: als zij bepaalde behoeftes hebben in verband met hun applicaties, analyseer ik hun vraag en maak daar een Business/functionele analyse van. Zo probeer ik een oplossing te vinden die voldoet aan hun noden en zal ik vervolgens samen met een ontwikkelaar hier aan werken, tot alles ontwikkeld is. Vervolgens ga ik de voorziene ontwikkelingen testen samen met de ziekenfondsen en als zij groen licht geven kan het in productie worden gebracht. Het is trouwens niet zo dat ik enkel voor onze ziekenfondsen dergelijke analyses doe. Ik werk namelijk ook vaak op wettelijke aanvragen, zoals bijvoorbeeld aanvragen van het RIZIV of Fedris. Ik werk steeds aan nieuwe aanvragen/projecten en ik leer elke dag iets bij. Een bore-out zal mij zeker niet overkomen!”

Wat ik leuk vind aan mijn werk

“Analyse vind ik super en in deze job kan ik dat naar hartenlust doen. Maar dat is niet het enige wat ik wil. Dat ik naast het analytische gedeelte ook zo uitgebreid de kans krijg om mijn werkgever extern te vertegenwoordigen, is een mooie afwisseling. Ik gebruik niet alleen mijn analytisch vermogen, maar ook mijn communicatie en diplomatieke skills worden aangesproken. Het is ook aangenaam dat ik met ervaren collega’s kan samenwerken. Het geeft een goed gevoel te weten dat de ontwikkelaars of andere analisten waarmee je samenwerkt, je constructief helpen en met je mee denken. Je hebt zeker twee à drie jaar nodig om de job van business analist volledig zelfstandig te kunnen uitvoeren. De materie waarmee ik werk, is bovendien ongelofelijk intrigerend. Ik kom met veel andere domeinen en teams in contact. Dat wil zeggen dat ik met heel veel mensen samenwerk, en dat geeft me nog meer voldoening in mijn job.”

Waarom kies ik voor de Onafhankelijke Ziekenfondsen?

“Ik heb heel bewust gekozen voor de Onafhankelijke Ziekenfondsen en geen groot consultancybureau. Mijn eerste werkdag bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen was het personeelsfeest. Ik kreeg dus meteen de kans om kennis te maken met de familiale sfeer hier. Ik had echt een gevoel van thuiskomen. Dat komt ook omdat je hier niet het gevoel krijgt van een stijve hiërarchie. Mijn N+1 en mijn N+2 zijn erg toegankelijk en zijn altijd een luisterend oor wanneer ik er nood aan heb. Als ik problemen ondervind weet ik ook dat ik altijd op hun kan rekenen. Hier heerst een aangenaam sociaal contact onder collega’s zonder haantjesgedrag. Ook het belang dat hier wordt gehecht aan een goeie werk-privébalans, is goud waard. De mogelijkheid om van thuis te werken, maakt mij productiever in mijn werk & het geeft me de kans om alles beter te plannen.”
Business Analyst