Het Nieuwe Werken, wat is dat voor een beest? Wel, een zeer aangenaam beest. Je hebt ongetwijfeld al gehoord over flexwerken en paperless office, maar Het Nieuwe Werken is meer dan dat. De Onafhankelijke Ziekenfondsen kiezen voluit voor een bedrijfscultuur met meer respect voor het menselijke aspect, terwijl ook resultaten, autonomie en ondernemerschap centraal staan.
 

Wij kiezen ervoor om onze werknemers te stimuleren en motiveren: autonomie in je job en ondernemerschap staan daarbij centraal. Om dit te bereiken zijn onze managers en hun medewerkers naar een nieuwe soort van arbeidsrelatie geëvolueerd. Motivatie, engagement en flexibiliteit zijn belangrijke fundamenten om Het Nieuwe Werken te doen slagen.

De Onafhankelijke Ziekenfondsen hebben een werkomgeving gecreëerd waarin iedereen meer autonoom kan leren werken, maar tegelijk ook vlot in een team kan functioneren. Wat betekent dit dan concreet? Elke medewerker krijgt de kans om zich te ontwikkelen, initiatief te tonen en samen te werken met andere collega’s, zonder te botsen op de grenzen van het organigram. Niet alleen je resultaten zijn van tel, maar ook je welzijn, je mobiliteit en de evolutie van je carrière.
 

En uiteraard passen flexwerken en paperless office perfect in Het Nieuwe Werken. Flexwerken betekent zoveel als: waar je ook bent, thuis, op bureau of op een externe meeting, het is mogelijk om op dat moment je job uit te voeren. En paperless office, dat vloeit er vanzelf uit voort.

Benieuwd naar hoe dit bij ons verloopt? Bekijk hier enkele getuigenissen van collega’s