Expert-in-wording

“Ik ben een master in de rechten, meer specifiek in arbeidsrecht en sociale zekerheid. Na 3 jaar ergens anders te werken, ben ik bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen beland. Intussen ben ik zowat het aanspreekpunt als het over de ziekte-uitkeringen gaat en meer bepaald de invloed van de werkloosheid hierop. Toen ik hier pas begon, kreeg ik al de titel ‘Expert Uitkeringen’, maar natuurlijk heb ik mij eerst moeten inwerken! Ik kende alleen hetgeen ik geleerd had tijdens mijn studies. Gelukkig krijg je bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen de tijd en de kans om je grondig in te werken in datgene wat jou interesseert.”

Mijn job in een notendop

“Ik ben begonnen met wetteksten te vulgariseren. Zo moest ik veel opzoeken en kon ik de nodige achtergrondinformatie opdoen. Dat betekent ook dat ik autonoom mijn weg mocht zoeken. Ook vandaag bepaal ik zelf hoe ik mijn job inplan. Intussen doe ik natuurlijk een pak meer dan wetteksten vulgariseren! Ik neem actief deel aan externe vergaderingen en vertegenwoordig daar de mening van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Ik krijg de kans om aan verschillende projecten te werken. Mijn job is heel uitdagend, want ik ben afhankelijk van wat het kabinet van minister De Block beslist. Wordt daar ineens iets veranderd op het vlak van de ziekte- en invaliditeitsuitkeringen? Dan is het mijn taak om dat zo vlot mogelijk om te zetten zodat onze ziekenfondsen het kunnen toepassen.”

Waarom de Onafhankelijke Ziekenfondsen?

“Hou je van een job die evolueert en heb je graag autonomie? Dan moet je niet twijfelen! Al op mijn eerste werkdag voelde ik dat het goed zat. Ik heb toffe collega’s: we helpen elkaar, maar we hebben ook allemaal dezelfde hands-on-mentaliteit. En we kunnen altijd terecht bij onze manager. Die waarden van autonomie en collegialiteit, die vind je terug in heel het bedrijf.”

Elke