06/12/2018
Het is bewezen: het HR-beheerproces van de Onafhankelijke Ziekenfondsen is van goede kwaliteit! We kregen het prestigieuze internationale label Investors in People.
Kwaliteitslabel voor personeelsbeleid

Na een audit van meerdere maanden werd ons het label Investors in People toegekend. Onze manier van werken en resultaten werden beoordeeld in drie performantiecategorieën: leidinggeven, ondersteunen en verbeteren. In totaal kwamen 27 thema’s aan bod. “Het label Investors in People (IIP) is erkend op de arbeidsmarkt”, verklaart Carine Deneyer, Human Resources Director bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen. “Het beloont organisaties die erin slagen organisatorische performantie te combineren met professionele ontplooiing van hun werknemers. Na een diepgaande evaluatie, waaraan heel wat collega’s hebben meegewerkt, kregen we de felbegeerde IIP-accreditatie.”

Constante verbetering

De overhandiging van het label betekent echter niet dat de Onafhankelijke Ziekenfondsen op hun lauweren kunnen rusten. De bestaande inspanningen moeten worden onderhouden en nog meer worden uitgewerkt de competentie, het enthousiasme, de motivatie en het engagement van de medewerkers te stimuleren. “Ook al hebben we heel mooie scores behaald voor verschillende onderwerpen, er is nog ruimte voor verbetering op andere vlakken,” voegt de HR Director eraan toe. “De komende weken zullen we een actieplan uitwerken, om dan zo snel mogelijk uit te werken.”

Over Investors in People

Investors in People of IIP is een certificering voor humanresourcesbeheer. Deze accreditatie werd opgericht in 1991 en is tegenwoordig in 75 landen erkend. Bijna 46.000 bedrijven wereldwijd mogen er trots op zijn dat ze het felbegeerde label in de wacht gesleept hebben.