Wat verwachten wij: 

Ambitie om Business Analyst te worden? Dan heb je vast zin om de behoeften aan nieuwe IT-toepassingen binnen de verschillende departementen van onze organisatie te analyseren en concrete oplossingen te definiëren die de noden van jouw business beantwoorden, en dit in overeenstemming met de wettelijke bepalingen in jouw subdomein.

Klaar voor de job? Dan mag je dit verwachten:

 1. Analyseer wijzigingen in de wetgeving, samen met experts. Bepaal welke IT-toepassingen hierdoor aan een update toe zijn. Stel op basis van de operationele noden de lastenboeken op én coördineer die – in samenspraak met onze ziekenfondsen en/of externe partners.
 2. Analyseer voorgestelde IT-oplossingen op hun relevantie. Test de ontwikkelde IT-tools en coördineer. Stel testscenario’s op, bepaal de acceptance-criteria en volg de planningen op.
 3. Stel beheerprocedures op van bestaande of nieuwe toepassingen. Verspreid ze, zodat de businessactiviteiten van Onafhankelijke Ziekenfondsen én de ziekenfondsen gegarandeerd zijn. Je voert ook de optimalisatie ervan uit.
 4. Voer programma’s uit voor automatische bijwerking van de database. Organiseer kwaliteitscontroles van de gegevens. Bied eerstelijnsondersteuning voor je interne klanten en antwoord op hun vragen – reglementair én operationeel.
 5. Word, op termijn, een gezicht van Onafhankelijke Ziekenfondsen, dat ons vertegenwoordigt bij interne en externe partners – met de nodige omkadering, uiteraard.
 6. Rapporteer aan de Business Unit Manager, de Tribe Lead en/of zijn/haar adjunct.

 

Kortom, je vindt moeiteloos een evenwicht tussen analyse en IT. Je communiceert helder, in een goeie verstandhouding met al je partners.

 

Wie zoeken we: 

Ben jij wie we zoeken?

Je bent trots op je analytisch vermogen, je kritische geest en niet te stoppen nieuwsgierigheid. Je denkt in oplossingen en bent niet bang om je klant te challengen. Goed luisteren én de juiste vragen stellen, dat is essentieel. Ook onderhandelen ligt in je natuur, dankzij je diplomatische talent en je geduld. Voor een publiek staan en je materie presenteren – én verdedigen? Geen probleem voor jou, toch?

Herkenbaar? Check dan ook even of je het volgende kan afvinken:

 • Een bachelor of masterdiploma: we staan open voor veel richtingen. Vulde je jouw opleiding aan met een specialisatie in business analysis? Dan heb je alvast een stapje voor.
 • Ervaring in business en functionele analyse is een troef.
 • Grote interesse in IT is meegenomen – maar dat maakt deel uit van je niet te stoppen nieuwsgierigheid, natuurlijk.
 • Interesse in regel- en wetgeving. Of je wilt je er minstens in verdiepen.
 • Kennis van en/of ervaring met:
  • Nederlands en Frans
  • Projectbeheer
  • MS Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook)
 • Kennis van en/of ervaring met Agile en UML is een pluspunt.

Wat kunnen we u bieden: 

En wat mag jij verwachten?

Eerst en vooral: een vast contract van onbepaalde duur. Een aantrekkelijk loon, afgestemd op je ervaring en skills, inclusief een bonus op basis van zowel collectieve als persoonlijke doelen en resultaten.

We weten echter dat het leven meer is dan een vast loon alleen. Daarom kan je met ons Flex Income PlanTM zelf je loonpakket samenstellen, met loon-in-geld, legale en extralegale voordelen. Je past het zelf aan, zoals jij het ziet.

Geniet ook van extralegale voordelen, zoals een aansluiting bij Dentalia Plus en Hospitalia Plus, maaltijdcheques, ecocheques, groepsverzekering, een gsm en bedrijfswagen. Kom je met het openbaar vervoer naar het werk? Dan betalen we 100% van je vervoerskosten terug. We komen ook tussen bij gebruik van je privéwagen.

Bij Onafhankelijke Ziekenfondsen ben jij eigenaar van je carrière. Je krijgt alle kansen om professioneel te groeien, in alle autonomie – dat noemen we persoonlijk ondernemerschap. Maar ook teamwork blijft een cruciale pijler in de job. Daarnaast kan je tal van opleidingen volgen die jouw expertise versterken.

Stap binnen in onze state-of-the-art kantoren en start je carrière vandaag nog!