Wat verwachten wij: 

Klaar om onze nieuwe Business Analyst/Functional Analyst te worden? Dan heb je vast zin om de noden en problemen op het gebied van de evolutie van IT-toepassingen – voor interne én externe gebruikers – te analyseren, bepalen, implementeren en documenteren. Altijd met het oog op wettelijke en veranderende behoeften, aangebracht door interne en externe partners, technische analyses van deeldomeinen op te stellen, op basis van deze analyses, en de Onafhankelijke Ziekenfondsen te vertegenwoordigen bij interne en externe instanties. Je biedt je business expertise aan en verdedigt er onze standpunten, de architectuur van onze toepassingen én onze strategie.

Is die omschrijving je op het lijf geschreven? Dan mag je dit verwachten:

 1. Je volgt aanvragen voor de functionele analyse en ontwikkeling van toepassingen binnen een deeldomein op. En zorgt ervoor dat de ontwikkeling voldoet aan de gestructureerde business requirements. Zo help je onze systemen te beantwoorden aan wettelijke en evolutieve noden, die worden aangebracht door interne én externe partners.
 2. Je maakt deel uit het van het Quality Control process en organiseert de acceptance voor de leveringen van het eigen deeldomein. Hierin word je ondersteund door een DBFA én een expert. Zo kan je maximaal garanderen dat het kwaliteitsproces wordt nageleefd, in functie van de originele vraag.
 3. Je documenteert de toepassingen en het proces. Je neemt ook deel aan ondersteunende taken, zodat onze interne en externe klanten op tijd een volledig antwoord ontvangen op hun vraag.
 4. Je bouwt deskundigheid op binnen de deeldomeinen. Je bevordert de kennis en wisselt ervaringen uit binnen de organisatie. Je gebruikt oplossingen die verbonden zijn met het deeldomein van de activiteit, optimaal. Daarnaast word je een gezicht van Onafhankelijke Ziekenfondsen, dat ons vertegenwoordigt bij interne en externe partners – met de nodige omkadering, uiteraard.

Kortom, je blijft je kennis voortdurend bijspijkeren. Je bent van nature uit nieuwsgierig, communiceert helder en vlot – én bent niet bang om nieuwe processen te integreren in je skill-set.

Wie zoeken we: 

Ben jij wie we zoeken?

Je bent trots op je analytisch vermogen en je kritische geest. Je denkt in oplossingen en bent niet bang om je klant te challengen. Goed luisteren én de juiste vragen stellen, dat is essentieel. Ook onderhandelen ligt in je natuur, dankzij je diplomatische talent en je geduld. Voor een publiek staan en je materie presenteren – én verdedigen? Geen probleem voor jou, toch?

Herkenbaar? Check dan ook of je het volgende kan afvinken:

 • Een masterdiploma – bij voorkeur in een wetenschappelijke richting – of gelijkwaardig door ervaring.
 • 0 tot 2 jaar ervaring
 • Een sterke interesse in methodologie en projectbeheer. Ook onderhandelingstechnieken zijn je niet vreemd.
 • Je leidt vergaderingen met het nodige naturel.
 • Je hebt een grondige kennis van MS Office en een basiskennis van de informatica (DB, SQL …).
 • Je beheerst analysemethodieken en tools voor de opmaak van modellen (SPARX, bijvoorbeeld), de opmaak van projecten voor IT-ontwikkeling (Agile, Object Oriented, SDLC …) en besturingsprocessen van een onderneming.
 • Je ben tweetalig, Nederlands én Frans. Engels is een plus.

Je komt bovendien vaak in contact met externe partners, zoals het RIZIV, het Vlaams ZorgFonds, productiediensten van de ziekenfondsen en veel meer. Daarnaast overleg je met interne partners zoals experts, IT-architecten, analisten, ontwikkelaars en testers.

Wat kunnen we u bieden: 

En wat mag jij verwachten?

Eerst en vooral: een vast contract van onbepaalde duur. Een aantrekkelijk loon, afgestemd op je ervaring en skills, inclusief een bonus op basis van zowel collectieve als persoonlijke doelen en resultaten.

We weten echter dat het leven meer is dan een vast loon alleen. Daarom kan je met ons Flex Income PlanTM zelf je loonpakket samenstellen, met loon-in-geld, legale en extralegale voordelen. Je past het zelf aan, zoals jij het ziet.

Geniet ook van extralegale voordelen, zoals een aansluiting bij Dentalia Plus en Hospitalia Plus, maaltijdcheques, ecocheques, groepsverzekering, een gsm en bedrijfswagen. Kom je met het openbaar vervoer naar het werk? Dan betalen we 100% van je vervoerskosten terug. We komen ook tussen bij gebruik van je privéwagen.

Bij Onafhankelijke Ziekenfondsen ben jij eigenaar van je carrière. Je krijgt alle kansen om professioneel te groeien, in alle autonomie – dat noemen we persoonlijk ondernemerschap. Maar ook teamwork blijft een cruciale pijler in de job. Daarnaast kan je tal van opleidingen volgen die jouw expertise versterken.

Stap binnen in onze state-of-the-art kantoren en start je carrière bij Onafhankelijke Ziekenfondsen vandaag nog!