22/12/2017
Over heel het land zijn 14 projecten rond geïntegreerde zorg voor chronisch zieken uit de startblokken geschoten. Die moeten de medische verzorging van mensen met een chronische aandoening stroomlijnen. De projecten zullen 4 jaar lopen.

Betere en efficiëntere verzorging voor 1 op de 4 Belgen

Ongeveer een kwart van de Belgen kampt met een chronische ziekte. Zij krijgen hulp van verschillende zorgverleners: huisartsen, specialisten, verpleegkundigen, paramedici, … Die werken echter nog te vaak naast in plaats van met elkaar. Deze 14 projecten moeten daar een mouw aan passen. Alle projecten draaien rond een gestroomlijnde samenwerking tussen alle zorgverleners rond en mét de patiënt, met het oog op een betere en efficiëntere verzorging. Kortom, een geïntegreerde zorg waar alle chronisch zieken in ons land baat bij hebben.

Samenwerking tussen alle actoren

In totaal bestrijken de 14 projecten een regio van 2,65 miljoen mensen. Vlaanderen telt 7 projecten, Wallonië heeft er 5, Brussel en de Duitstalige Gemeenschap elk 1. Binnen elk project zullen alle zorgverleners, actoren uit de woon- en thuiszorg, patiëntenverenigingen, mantelzorgers, … nauw met elkaar samenwerken. Daarnaast zijn ook andere actoren als de ziekenfondsen, de vrijetijdssector, academici en de verschillende overheden betrokken bij de projecten.

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block!