16/07/2021
De coronacrisis heeft de zorgteams zwaar onder druk gezet, waardoor behandelingen van kankerpatiënten soms uitgesteld moesten worden. In 2020 zijn verschillende duizenden nieuwe gevallen van kanker niet gediagnosticeerd. Dat wil zeggen dat de diagnose te laat komt met alle gevolgen van dien…

Het isolement viel iedereen zwaar, maar voor mensen met kanker viel het nog zwaarder. Zij moesten hoe dan ook hun behandelingen voortzetten, vaak thuiszitten zonder veel hulp van buitenaf en met die extra angst en onzekerheid die met de ziekte gepaard gaan.
Gelukkig  werden er verschillende initiatieven uit de grond gestampt om patiënten doorheen deze moeilijke periode te helpen. Zo lanceerde de Stichting een blog “Hou de moed erin” waar verschillende tip en ideetjes werden gedeeld om moeilijke momenten te doorbreken.

Dankzij steun van erflaters en tal van schenkingen behoort België aan de top op vlak van genezing van kanker. In 2020, selecteerden de onafhankelijke wetenschappelijke raden van Stichting tegen Kanker in totaal 63 nieuwe onderzoeksprojecten en hebben ze ruim € 23,8 miljoen aan onderzoek uitgereikt.

Ontdek in het jaarverslag 2020, hoe de Stichting tegen Kanker 2020 beleefde en welke innoverende projecten ondersteund werden.