Syndicate

Syndicate content

Brochures

Printervriendelijke versie

Meer info
T 02 778 92 11

De Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen geeft een reeks brochures uit rond gezondheid maar ook over hun diensten. Ontdek ze hier

Wenst u één of meerdere gedrukte exemplaren ontvangen? Vul het bestelformulier in.

EHBébé: ongevallengids voor kinderen tussen 0 en 3 jaar

nl-ehboweb.jpg

Bij baby’s en peuters moet je vaak ogen op je rug hebben. Jammer genoeg ontsnappen ze al eens aan onze waakzame blik, soms met de nodige blutsen, builen of wonden tot gevolg. Maar hoe moet je reageren als een kleine bengel een pijnlijke tuimeling maakt? En wat te doen bij een vergiftiging, verslikking of brandwonde? Deze handige EHBO-fiches, ontwikkeld met de steun van de Vlaamse Overheid, zetten de belangrijkste richtlijnen helder op een rijtje! 

View PDF online / Download PDF

Dringende Zorgen in het Buitenland

Dringende-Zorgen-Buitenland

U vertrekt binnenkort op wintersportvakantie? Uw dochter gaat 5 maanden in Firenze studeren? U bent gepensioneerden u wilt de winter onder de zon doorbrengen? Tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland is het mogelijk dat u plots dringende medische verzorging nodig hebt of zelfs moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig is er in zo’n geval de dienst Dringende Zorgen in het Buitenland (DZB) van uw ziekenfonds. Dankzij uw aansluiting bij de aanvullende verzekering kan u rekenen op bijstand ingeval van dringende medische verzorging in het buitenland via de bijstandscentraleMEDIPHONE ASSIST (24 uur op 24 en 7 dagen op 7bereikbaar).

View PDF online / Download PDF

Een baby op komst!

baby op komst

Een zwangerschap is een schitterende periode voor de aanstaande ouders. Maar welke (administratieve) stappen moeten er ondernomen worden? Welke medische verzorging wordt terugbetaald? Wanneer schrijf je je baby best in bij een crèche?

View PDF online / Download PDF

Alcohol kan de gezondheid ernstig schaden. "Pfff... Alsof we dat nog niet wisten!"

alcohol-gezondheid-schaden.jpg

Alcoholische dranken bevatten allemaal dezelfde molecule die ethanol of zuiverealcohol wordt genoemd. Ze bestaan in alle smaken, geuren en kleuren en zijnzorgvuldig verpakt om jou in te pakken! Wijn, bier, cider, champagne, ‘alcopops’,pastis, rum, wodka, whisky… zijn allemaal alcoholische dranken. Ze hebben nietallemaal dezelfde smaak of hetzelfde alcoholgehalte, maar ze hebben één dinggemeen: je kan er dronken van worden en ze zijn schadelijk voor de gezondheid.

View PDF online / Download PDF

Hé, ik ben helemaal oké!

zelfwaarderingnl.jpg

Uit heel wat onderzoek blijkt dat een gebrek aan zelfwaardering een belangrijke risicofactor is voor geestelijke gezondheidsproblemen bij jongeren. Om het zelfvertrouwen bij kinderen te stimuleren, ontwikkelden de Onafhankelijke Ziekenfondsen en het expertisecentrum Eetexpert daarom het gloednieuwe spelboek ‘Hé, ik ben helemaal oké!’. Met deze gids leren kinderen zichzelf op een toffe manier beter kennen!

View PDF online / Download PDF

Het gedrag van mijn tiener: normaal of verontrustend?

adosnlweb.jpg

De adolescentie is een periode waarin jongeren heel wat lichamelijke en geestelijke veranderingen doormaken en dat zorgt al eens voor opstandig of vreemd gedrag. Maar wat is normaal gedrag en wat niet? Hoe en wanneer moet je ingrijpen? Een mirakelrecept of toverformule die altijd werkt, bestaat helaas niet. In deze brochure proberen we je wel inzicht te geven in wat jongeren tijdens hun adolescentie doormaken en reiken we een aantal mogelijke alarmsignalen aan die je kunnen helpen om de situatie in te schatten.

View PDF online / Download PDF

Met pensioen ... Klaar voor een nieuwe start?

pensionne-nl.jpg

Nu we met z’n allen een tijdje langer moeten werken, kijken veel mensen halsreikend uit naar hun welverdiende pensioen. Welke veranderingen brengt dit nieuwe hoofdstuk teweeg? En hoe kan je je hierop voorbereiden? Deze brochure belicht de belangrijkste aspecten: tijdsbeheer, beweging & voeding en natuurlijk ... de liefde!

View PDF online / Download PDF

Versla de gaatjes: word een superheld!

hygienedentaire08nlweb-1.jpg

Ontdek in dit boekje een heleboel spelletjes en word zo een krak in tandverzorging! Bij elk spelletje wordt uitgelegd welk materiaal je nodig hebt en wat je precies moet doen. De oplossingen kan je achteraan in het boekje terugvinden. (Ik reken erop dat je niet gaat spieken, speel het spelletje eerst zelf!)

View PDF online / Download PDF