Syndicate

Syndicate content

Persberichten 2017

Printervriendelijke versie

Perscontacten
Steven Vervaet, 02 778 94 38
Karima Amrous, 02 778 94 33

Ontdek hieronder al onze persberichten van 2017.

Lees ook onze persberichten anno, 2016
Lees ook onze persberichten anno, 2015
Lees ook onze persberichten anno, 2014
Lees ook onze persberichten anno, 2013

Press Releases of 2017

"Ik ben 7 jaar en heb 1 gaatje in mijn tanden ... of meer"

Brussel, 16 mei 2017 - Op 4-jarige leeftijd zijn 4 op de 10 kleine Belgen nog nooit bij de tandarts geweest. Normaal? Helemaal niet, want elk kind zou rond de leeftijd van 2 jaar al een eerste keer naar de tandarts moeten gaan. Het gevolg: als ze 7 jaar oud zijn, hebben 4 op de 10 kinderen al 1 gaatje laten vullen… of meer!  

View PDF online Download PDF verder lezen

Nieuw getuigschrift verkort arbeidsongeschiktheid met 9 dagen

Brussel, 4 april 2017 - Kan een einddatum op het nieuwe getuigschrift de duur van de arbeidsongeschiktheid doen dalen? Dat wilden de Onafhankelijke Ziekenfondsen onder meer nagaan in hun nieuwste studie. En wat blijkt? Sinds de introductie van dat nieuwe getuigschrift in januari 2016 is de gemiddelde duur van een arbeidsongeschiktheid afgenomen met 9 dagen. Goed nieuws voor de sociale zekerheid in deze tijden van besparingen én voor de patiënt die beter wordt opgevolgd door zijn behandelende arts. 

View PDF online Download PDF verder lezen

Geneesmiddelen: 150 miljoen besparingen mogelijk

Brussel, 28 februari 2017 - Wat als… we geneesmiddelen waarvoor een alternatief bestaat, zouden vervangen door generieken of kopieën? Het zou de sociale zekerheid een besparing van 150 miljoen euro kunnen opleveren. Voor de patiënten gaat het om 55 miljoen. Een aanzienlijk budget dat zou kunnen dienen voor de terugbetaling van (vaak erg dure) innoverende  geneesmiddelen.

View PDF online Download PDF verder lezen

Epileptici slikken jaarlijks 12 verschillende geneesmiddelen

Brussel, 9 februari 2017. Antidepressiva,  antihypertensiva, pijnstillers… Epilepsiepatiënten nemen jaarlijks gemiddeld 12 verschillende geneesmiddelen tegen onder andere de vele chronische ziektes waaraan ze lijden. Maar epilepsie heeft nog andere gevolgen: bijna 1 op de 3 epileptici is minstens één jaar arbeidsongeschikt en is jaarlijks gehospitaliseerd gedurende gemiddeld 40 dagen. Met het oog op de Internationale Dag voor Epilepsie (13 februari) publiceren de Onafhankelijke Ziekenfondsen de meest volledige studie tot nu toe over epilepsie in België. 

View PDF online Download PDF verder lezen

1 vrouw met epilepsie op 6 heeft Depakine ingenomen tijdens haar zwangerschap

Brussel, 3 januari 2017 - Tussen 2010 en 2014 hebben ongeveer 700 vrouwen met epilepsie valproaat (hoofdzakelijk Depakine) ingenomen tijdens hun zwangerschap terwijl dit geneesmiddel zware gevolgen kan hebben op de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen: autisme, aangeboren afwijkingen, … De Onafhankelijke Ziekenfondsen hebben een inventaris opgesteld van het aantal vrouwen die een risico lopen. Een primeur in België.

View PDF online Download PDF verder lezen