Syndicate

Syndicate content

Universele ziekteverzekering: Afrikaanse ziekenfondsen gaan de uitdaging aan

Printervriendelijke versie
27-06-2017

Al sinds 2014 ondersteunt het Programma MASMUT de ziekenfondsbeweging in enkele Afrikaanse landen. De resultaten mogen er zijn, maar de uitdagingen blijven groot. De verschillende partners van dit platform, waaronder de Onafhankelijke Ziekenfondsen, maken tijdens een seminarie de balans op.

Financiële steun voor de volgende 5 jaar

Een nationaal platform in elk land dat de belangen van de ziekenfondsen behartigt, opleidingen, sensibilisering van de overheden via conferenties en ateliers, …: de resultaten van het Programma MASMUT voor de periode 2014-2016 ogen fraai. Gedurende 2 jaar ondersteunde dit platform de ziekenfondsbeweging in enkele Afrikaanse landen en ook voor de volgende 5 jaar kan MASMUT rekenen op de financiële steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Goed nieuws, want ook de Afrikaanse ziekenfondsen hebben tijd nodig om uit te groeien tot een sleutelspeler in de organisatie van de ziekteverzekering en sociale bescherming.

Rol spelen in universele ziekteverzekering

De Afrikaanse ziekenfondsen kunnen dus absoluut een rol spelen bij de ontwikkeling van een universele ziekteverzekering, maar de uitdagingen blijven wel groot. Daarom is de steun van de Afrikaanse overheden voor deze jonge ziekenfondsen essentieel. De resultaten van MASMUT dragen alvast bij tot die universele dekking van de gezondheidszorg, die hoog op de politieke agenda staat.

Ontdek het volledige persbericht!

Meer info!

Christian Horemans: christian.horemans@mloz.be / 0473/88.17.49. 

MLOZ newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van onze actualiteit en ander nieuws over de gezondheidszorg?Aboneer u op onze newsletter!