Syndicate

Syndicate content

Patient HealthViewer: raadpleeg je vaccinatiegegevens!

Printervriendelijke versie
14-10-2015

Het belang van vaccinaties staat buiten kijf, maar het is niet eenvoudig om te weten waartegen we nu precies ingeënt zijn. Daarom hebben de ziekenfondsen de Patient HealthViewer ontwikkeld, een tool waarmee elke Vlaming kan nagaan welke vaccinaties hij heeft gekregen.

Enkel bij registratie in Vaccinnet

Via de Patient Health Viewer krijg je een overzicht van al je vaccinaties. Zowel de datum, naam als dosis van de vaccinatie staan vermeld in deze tool. Belangrijke kanttekening: het gaat enkel om de vaccinaties die geregistreerd zijn in Vaccinnet, de Vlaamse vaccinatiedatabank. Ongeveer 3 op de 4 huis- en kinderartsen gebruiken Vaccinnet al en sinds begin dit jaar zijn vaccinatoren verplicht om de vaccinaties die de Vlaamse overheid gratis aanbiedt, te registeren in dit systeem. De gegevens van kinderen die nu worden geboren, zullen dus vollediger zijn.

Wat moet je doen?

  • Geef eerst je toestemming voor de beveiligde elektronische uitwisseling van je medische gegevens. Lees er hier meer over!
  • Installeer de Patient HealthViewer. Je hebt hiervoor wel je elektronische identiteitskaart (eID), je pincode en een kaartlezer nodig.
  • Heb je nog vragen? Raadpleeg dan de handleiding!

 

Via Vitalink

De Patient HealthViewer maakt gebruik van de gegevens in Vitalink, het digitale platform van de Vlaamse overheid waar zorgverleners zorg- en welzijnsgegevens veilig kunnen delen. Op dit moment gaat het al om meer dan 14 miljoen vaccinatiegegevens van zo’n 2 miljoen Vlamingen. 

Meer info?

Handleiding Patient HealthViewer

Meer info!

Neem een kijkje op de site van Vitalink!

MLOZ newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van onze actualiteit en ander nieuws over de gezondheidszorg?Aboneer u op onze newsletter!