Syndicate

Syndicate content

‘Diabetes on the run’ is groot succes

Printervriendelijke versie
10-07-2017

Een digitale begeleiding van diabetici op afstand met een iPad en wearables, dat is ‘Diabetes on the run’ in een notendop. Dit project schoot op 1 mei 2017 uit de startblokken en de reacties zijn zeer positief, zowel bij de patiënten als de zorgverleners. Mede dankzij de steun van de Onafhankelijke Ziekenfondsen en Partena.

Hoe werkt het?

‘Diabetes on the run’ is 1 van de 24 goedgekeurde proefprojecten rond mobile health (mHealth), waarmee minister De Block het gebruik van apps en wearables in onze gezondheidszorg wil testen. In het kader van dit project volgen 100 diabetici zelf hun glucosewaarden, gewicht, bloeddruk, … op met verschillende wearables en ze sturen de resultaten via een app op de iPad naar hun diabeteseducator. Die analyseert de resultaten en geeft feedback via videochat of de app zelf. Zo nemen de diabetici zelf hun zorg in handen en raken ze nauwer betrokken bij hun behandeling.

Goede resultaten

De eerste concrete resultaten van ‘Diabetes on the run’ zijn heel positief. Na enkele weken digitale begeleiding is de gezondheidssituatie van een aantal patiënten al spectaculair verbeterd: daling systolische bloeddruk, gewichtsverlies, meer lichaamsbeweging, … Ook de diabeteseducatoren zijn lovend over deze nieuwe manier van begeleiden. Vooral de gebruiksvriendelijkheid van de app en het nauwere contact met de patiënten zijn de grote troeven van dit project.

MLOZ newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van onze actualiteit en ander nieuws over de gezondheidszorg?Aboneer u op onze newsletter!